8 Ülke Gençliği Kaynaşıyor

Avrupa Birliğinin 'Okul Ortaklığı Comenius Projesi' kapsamında Almanya, İngiltere, Hollanda, Yunanistan, Portekiz, İspanya ve İtalya'dan gelen öğrenciler ve proje koordinatörleri Muğla Valiliğini ziyaret etti

8 Ülke Gençliği Kaynaşıyor
  Avrupa Birliğinin " Okul Ortaklığı Comenius Projesi " kapsamında Almanya , İngiltere , Hollanda , Yunanistan , Portekiz , İspanya ve İtalya ' dan gelen öğrenciler ve proje koordinatörleri Muğla Valiliğini ziyaret etti .
Proje ortakları Vali Yardımcısı Faruk Nemci Kurt tarafından kabul edildi . Valilik 75 . Yıl Salonu ' nda gerçekleşen kabulde konuşan Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt , " Dünya ' da ve teknolojide hızlı gelişmeler oluyor . Teknolojideki gelişmeler sayesinde , Dünya ' da ülkeler arasındaki sınırlar kalkmaya başladı . Böylece , farklı ülkelerdeki insanlar birbirlerinin dillerini ve kültürlerini paylaşma fırsatını elde etmiş oluyorlar . Gelecekte hepimiz Dünya vatandaşı olma yolunda ilerliyoruz . Biz Türkiye ' nin güzelliklerini tüm Dünya insanlarıyla paylaşmak istiyoruz . Sizlerin de Muğla ve yöresinin güzelliklerini en iyi bir şekilde gezip görmenizi istiyoruz . O nedenle bu tür etkinliklerin arttırılmasını ve devamını diliyorum " şeklinde konuştu .
Almanya ' dan gelen öğrenci temsilcisi , " Burada bulunmak çok mükemmel . Avrupa ' da şu anda fırtına var . Burası ise çok güzel . Tüm ülkelerin öğrencilerini de burada görmek ayrıca güzel " dedi . İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan da , Değişim projesiyle , kültürler arasında kaynaşmanın sağlandığını belirterek , farklı ülkelerden gelen öğrencilerin , Muğla ' da en güzel şekilde ağırlanacaklarını söyledi .
Türkiye ' deki öğrenciler de değişim projesi çerçevesinde diğer ülkelere giderek , gezi ve incelemelerde bulunacak . Yabancı öğrenciler , Türkiye ' deki bir haftalık gezileri sırasında Türk arkadaşlarının evlerinde akşamları konuk olarak kalıyorlar . Öğrencilere , Muğla ve yöresinin tarihi ve turistik yerleri gösteriliyor . Yabancı öğrencilere , Muğla ve yöresini anlatan kitaplar hediye edilirken yabancı öğrenciler de ülkelerinden getirdikleri küçük hediyeleri yetkililere verdiler .