Tosya Kaymakamı Yurt'tan Duymaz Ailesine Yardım Eli

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Kaymakamlık tarafından uygulamaya konulan 'Yalnız Değilsiniz' projesi kapsamında merkez ve köylerde bulunan yoksul ailelerin tüm ihtiyaçları gideriliyor.

Tosya Kaymakamı Yurt'tan Duymaz Ailesine Yardım Eli
Tosya'nın Büyüksekiler köyünde yoksulluğun pençesinde yaşam mücadelesi veren Mehmet Duymaz'ın imdadına Tosya Kaymakamı Arslan Yurt yetişti. Duymaz ailesinin barınma ihtiyacının giderilmesi için Kaymakam Yurt, devletin tüm imkanlarını seferber etti.
"Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Duymaz ailesinin barınma sorununun çözüme kavuşturması için çalışma başlatıldı.
Vakıf tarafından barınma sorunu yaşayan yoksul ailelere yönelik yaptırılan 60 metrekare genişliğindeki evler hiçbir geliri olmayan Duymaz ailesinin umutlarını yeşertti.
Kaymakam Arslan Yurt, "Vatandaşlarımızın yaşadıkları yerlerde huzur içinde yaşayabilmeleri bizim önceliğimizdir. Görüyoruz ki yapılan çalışmalar amacına ulaşmıştır. Devletimizin bütün imkanlarını vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmeleri için seferber etmiş bulunmaktayız" dedi.
Kaymakam Yurt'a, uzattığı yardım elinden dolayı teşekkür eden Mehmet Duymaz ise, "Allah devletimize zeval vermesi. Zor şartlar altında 6 çocuğumun geçimini sağlamaya çalışmaktayım. Hiçbir sosyal güvencem yok. En büyük problemim ise barınma problemi idi. Bu kışı nasıl geçireceğiz diye düşünürken Tosya Kaymakamlığı'nın yardımı ile evimin inşasına başladım. Artık benim de bir evim oldu. Kaymakamlık artık bizim evimiz gibi. Her türlü problemimizi gidip orada paylaşıyor ve çözüm yollarını buluyoruz" diye
konuştu.