Teknoloji devleri bir araya geliyor

Sony markalı set top box ve televizyonlarla tüketicilerin karşısına çıkmak isteyen Sony ve Intel ile işbirliği yapan Google işbirliği yaptı.

Teknoloji devleri bir araya geliyor
Televizyon üzerinde, web'de gezinme olanağını sağlayan web tv için pazar henüz yeni. Ancak, teknoloji devleri ciddi popülarite kazanacağını düşündükleri uygulama için işbirliği gerçekleştiriyorlar. Bir kısmı, bu çerçevede Skype ya da Facebook gibi popüler uygulamalara yer verirken, bir kısmı mevcut cihazlara ethernet yetkinliği sağlayacak çözümler üzerinde çalışıyor.

'Arama Devi', lideri olmak istediği Web TV segmenti için kolları sıvadı. Sony ve Intel ile işbirliği yapan Google, Android platformunu destekleyen Sony markalı set top box ve televizyonlarla tüketicilerin karşısına çıkmak istiyor. Bu, Google platform ve uygulamalarına televizyonlar üzerinden erişebilme anlamını taşıyor. Platformun, uygulama geliştiricilere açık olacağı belirtiliyor.

PC navigasyonu, internet iletişimi, dijital müzik, ev eğlence kontrolü ile oyun ve kablosuz cihazlar alanında kişisel aksesuarlar üreten Logitech de üçlüye katılan şirketler arasında. Logitech'in, dünyanın en yaygın kullanılan klavyelerinden QWERTY'i uzaktan kumanda cihazlarına adapte ederek web tv kullanımını daha keyifli bir hale getireceği konuşuluyor.

Google, Intel ve logitech yetkilileri, bir kaç aydan beri ön çalışmaları devam eden projeyle ilgili bilgi vermekten kaçınıyorlar.