Kalkınma Bankası'ndan Kaman'a 390 Bin Euro Hibe Ayrıldı

Kalkınma Bankası'ndan Kaman'a proje karşılığı 390 bin Euro hibe ayrıldı.

Kalkınma Bankası'ndan Kaman'a 390 Bin Euro Hibe Ayrıldı
Kırşehir'in Kaman İlçesi Kaymakamı Abdullah Küçük, Hükümet ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası arasında imzalanan Okul Gelişim Programı (OGP) kapsamında ülke genelindeki 25 il ve 47 ilçede bulunan okullara hazırlayacakları projeler karşılığında hibe verileceğini ve bu kapsamda Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 391 bin 500 Euro'luk kaynak ayrıldığını açıkladı.
Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman ile birlikte basın açıklaması yapan Kaymakam Küçük, OGP kapsamında ilçemize ayrılan 391 bin 500 Euro'luk hibe kaynağının ilçede bulunan 32 okul müdürlüğünce geliştirilecek projeler karşılığında kullanılacağını söyledi.
Kaymakam Küçük açıklamasında; "İlçemizdeki 32 tane okulumuzun eğitim ortamının fiziksel araç-gereç bakımından desteklenmesi için kullanılacak olan bu 391 bin 500 Euro'luk hibe, ilçe merkezi ve kasabalarımızdaki ilköğretim okullarına 10 bin Euro, köy ilköğretim okullarına 4 bin Euro ve liselere 20 bin Euro, okul başına olmak üzere aktarılacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ise 8 bin Euro'luk bir bütçe ayrılmıştır" dedi.
Okulların kendi mal ve hizmet alımlarında kullanacakları bu hibeden yararlanabilmeleri için projeler geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Kaymakam Küçük, "Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan Okul Gelişim Programı ilçemizde yüksek ve kaliteli düzeydeki eğitim seviyesini daha da yukarılara çıkaracaktır. Okullarımızın kalitesi, performansı ve okullaşma oranında artışlar olacak ve okulların kendilerini yönetme kapasitesi de böylece güçlenecektir" şeklinde konuştu.