Dicle Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları Başladı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği'nin (TÖSSED) ortaklaşa düzenlediği Özel Olimpiyat Oyunları başladı.

Dicle Üniversitesi Büyük Spor Salonu'nda gerçekleşen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, TÖSSED Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Gül, A.Gaffar Okan Polis Okulu Müdürü Ahmet Karagöz, Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigü'ün yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı. 26 yıldır engelli bireylerin hayata tutunması için çalıştıklarını belirten TÖSSED Yönetim Kurulu üyesi Gül, "Çin'de Amerika'da katıldıkları olimpiyatlarda, başarıları madalyalarla
ödüllendirildiğinde çocuklarımızın gözlerinde gördüğümüz ışıklar bizi daha fazlasını daha da fazlasını yapmak için yüreklendiriyor. Bizde sporla onların bireysel değer duygusunu geliştirmeye çalışıyoruz. Onların bireysel potansiyellerini sporla ortaya çıkarıyoruz. Bu deneyimler onların büyüme ve gelişmelerinde çok etkili oluyor" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç da, "Dicle Üniversitesi olarak bizler Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi'ni kurduk. Diğer merkezlerden farklı olarak merkezimiz sadece şikayetleri toplayan değil, aynı zamanda araştırma yapan ve çok yönlü faaliyetler planlayan bir merkezdir. Üniversitelerde engelli birimlerinin kurulmasını öngören yasa, sadece öğrencilerin engellerini göz önüne alırken biz yönetmeliğimize öğrenci, akademik ve idari çalışanların tümüne yer verdik. Bugün ise TÖSSED ile ortaklaşa
olarak Özel Olimpiyat Oyunları'nı gerçekleştiriyoruz" dedi.
Konuşmalarının ardından Nurcan Gül tarafından Prof. Dr. Saraç'a plaket takdim edildi.
19-20 Mart tarihleri arasında yapılacak etkinliğe Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Elazığ, Erzincan ve Malatya illerinden zihinsel engelli 150 sporcu katılıyor.