Toroslar'da Serbest Güreş Turnuvası Yapıldı

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 87

Toroslar'da Serbest Güreş Turnuvası Yapıldı
Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yıldızlar Serbest Güreş Turnuvası sona erdi.
Toroslar Belediyesi Akbelen Koray Aydın Stadyumu'nda gerçekleştirilen turnuvaya Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Tarakçı, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile daire müdürleri ve çok sayıda sporsever katıldı. Mersin, Tarsus, Huzurkent ve Mersin Güreş Eğitim Merkezi sporcularının oluşturduğu minik ve yıldızlar grubunda düzenlenen turnuvaya toplamda 60 sporcu katılırken, sporcular kendi ağırlıklarında birinci olabilmek için kıyasıya güreşti.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar'ın artık sporun merkezi olduğuna dikkat çekerek, müsabakaya katılan sporculara başarılar diledi. Atatürk'ün Mersin'e gelişinin 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri bu turnuva ile ata sporu olan güreşi yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Tuna, Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde de bir güreş takımı oluşturduklarını söyledi. Futbolda olduğu gibi güreş sporunda da sporcu sayısını arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Tuna, bu turnuvanın bir başlangıç olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e gelişinin yıldönümünde düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle, Toroslar'da ilk defa güreş dalında bir organizasyon düzenlemiş oluyoruz. Belediyemiz spor kulübü bünyesinde 8 branşta açtığımız spor faaliyetleriyle, çocuklarımız ve gençlerimiz eğitim almakta ve Toroslarımızı en iyi şekilde temsil etmektedirler. Bundan sonraki süreçte de ata sporumuz olan güreş dalında bir takım girişimlerimiz olacak. Mersin'de güreş yapan sporcu sayısını arttırmayı hedefliyoruz" dedi.
Konuşmasının ardından yapılan müsabakalarda minikler kategorisinde 30 kiloda Hamza Alaca, 35 kiloda Remzi Alaca, 40 kiloda Mustafa Karabulut, 45 kiloda Alper Şimşek birinci oldu. Yıldızlar kategorisinde ise 50 kiloda Oktay Akgün, 55 kiloda Mustafa Zopalı, 60 kiloda Fatih Genç, 65 kiloda Cumali Uzun, 70 kiloda Bedevi Subaşı, 75 kiloda Adem Uzun, 80 kiloda Furkan Gül, 85 kiloda Gökhan Şan birinci oldu.
Turnuvada dereceye giren sporculara madalyalarını Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Tarakçı tarafından verildi.