Sbs Deneme Sınavı Birincileri Ödüllendirildi

Van Valisi Münir Karaloğlu, kimsenin çocukları kullanmasını istemediklerini belirterek, 'Bakın Türkiye son dönemde taş atan çocukları tartışıyor

Sbs Deneme Sınavı Birincileri Ödüllendirildi
Van Valisi Münir Karaloğlu, kimsenin çocukları kullanmasını istemediklerini belirterek, "Bakın Türkiye son dönemde taş atan çocukları tartışıyor. Çocuklar taş atıyorsa birileri de taş attırıyordur. Çocuk kendiliğinden gidip bir yere taş atmaz. Onun için bu çocuklarımızı, bu yavrularımızı artık bıraksınlar biz geleceğe hazırlayalım"
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde açtığı 93 adet Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursuna giden 20 bin 870 öğrenci arasında düzenlenen üçüncü deneme sınavında ilçe birincileri olan öğrenciler ödüllendirildi. Van merkezi ile 11 ilçede ayrı ayrı yapılan değerlendirme sonucuna göre birinci olan öğrencilere Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen bir törenle Vali Münir Karaloğlu tarafından ödülleri verildi. Her ilçenin birincilerine bilgisayar, ikinci ve üçüncülerine ise TTNET Paketi veren Vali Karaloğlu, bu yıl Van'da eğitim konusunda bir seferberlik başlattıklarını ve herkesin de bu seferberliğe katkı vermesini istediklerini kaydetti. Vali Karaloğlu, düzenledikleri kampanyalar sayesinde herkes artık eğitimle ilgilenir olduğunu ve okul yönetimleri ile öğretmenlerin özellikle öğrencileri evlerinde ziyaret ederek velileri de eğitimin bir parçası haline getirme noktasında güzel çalışma yaptıklarını kaydetti. Vali Karaloğlu, "Artık Van'da eğitimin var olan problemleri çözülsün diye bir defa herkesin hemfikir olduğu bir noktaya geldik ve bunu da hep beraber çözmeliyiz. Hiç kimse topu taca atmayacak, herkes 'Ben bulunduğum yerde milli eğitim müdürü olarak, ben şube müdürü olarak, ben okul müdürü olarak, ben öğretmen olarak, ben öğrenci olarak, ben veli olarak, kamuoyu olarak, Vanlı olarak eğitimin kalitesini artırmak için ne yapabilirim? Diye herkesin bir gayreti var. Bu bizi son derece memnun eden bir durumdur" dedi.
SBS'de Van'ın 74'ncü sırada olması, Van gibi kadim bir şehre yakışmadığını belirten Vali Karaloğlu, Bahçesaray, Başkale ile Van merkezinin geçmişten çok önemli eğitim merkezleri olduğunu vurgulayarak "Geçmişte de ciddi bir eğitim merkezi olan kentin 'Türkiye sıralamasında 74'ncü sırada yer alması bize yakışmıyor dedik' ve bugünün bunun gereğini yapıyoruz. Bu yıl SBS'de özellikle kendi imkanlarıyla kursa gitme şansı olmayan çocuklarımıza SBS kursu imkanı verdik. Merkez ve ilçelerde toplam 93 kurs merkezi açtık. Bu kurslara yaklaşık olarak 20 bin 870 öğrencimiz ücretsiz devam ediyor. Hafta sonlarında okulların tamamı açıktık. Ciddi bir gayret var. Ben emeği geçen bütün okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin milli eğitim camiamızı kutluyorum. Bu işler özveri olmadan olmaz. Eğitim işi özveri işidir. Eğitim işi klasik memurluk değildir. Öğretmen klasik memur değildir. Öğretmen fedakar olması lazım. Öğretmen zamanından, ailesinden, çocuğundan fedakarlık yaparak başkasının çocuğuna zaman ayırması lazım. Fedakarlık yapmadan bu iş yürümez. Fedakarlık yapan bütün arkadaşlarımı kutluyorum" şeklinde konuştu.
Bu güne kadar 3 deneme sınavı yaptıklarını da hatırlatan Vali Karaloğlu, öğrencilerin sınav heyecanını yenmeleri için yılsonuna kadar 4 deneme sınavı daha yapacaklarını söyledi. Yapılan ikinci sınavdan sonra ilçe birincileri olan 8. sınıf birincilerine bilgisayar, ikincilerine yarım, üçüncülerine de çeyrek altın dağıtıklarını hatırlatan Vali Karaloğlu, bu defa birincilerine yine bilgisayar, ikinci ve üçüncülerine de TTNet hediye edeceklerini söyledi. 28 Mart'ta dördüncü deneme sınavı yapacaklarını ifade eden Vali Karaloğlu, 7. ve 8. sınıfların birincilerini 16-18 Nisan tarihleri arasında İstanbul gezisi hediye edeceklerini kaydetti. Öğrencilerin uçakla İstanbul'a göndereceklerini ve İstanbul'u gezdikten sonra tekrar uçakla Van'a geleceklerini vurgulayan Vali Karaloğlu, onun için artık herkesi 28 Mart'ta düzenlenecek yarışa beklediklerini ifade etti. Vali Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Biz istiyoruz ki, Van'ın çocukları daha iyi yetişsinler. Daha güzel liselere girsinler. Daha iyi üniversitelerde okusunlar. Ülkelerinin ve kentlerinin geleceğinde söz sahibi olsunlar. Biz bir şey daha istiyoruz. Artık bu yavrularımızın yaşında olan çocukları kimse kullanmaya kalkmasın. Bakın Türkiye son dönemde taş atan çocukları tartışıyor. Çocuklar taş atıyorsa birileri de taş attırıyordur. Çocuk kendiliğinden gidip bir yere taş atmaz. Onun için bu çocuklarımızı, bu yavrularımızı artık bıraksınlar biz geleceğe hazırlayalım. Onları daha iyi liselerde okutalım, daha iyi üniversitelerde okutalım. Onlar hem kentlerinin hem de ülkelerinin geleceklerinde daha çok söz sahibi olsunlar, bizim gayretimiz budur. Bu gayretimize kentin vermiş olduğu büyük desteğe kamuoyunun vermiş olduğu büyük desteğe ve yerel medyanın vermiş olduğu büyük desteğe teşekkür ediyorum. Bu işbirliği olmadan olmaz. Sadece kentin valisi bir şeyi istiyor diye o iş düzelmez. Bunu hep beraber gönül birliği yapmamız lazım, hedef birliği yapmamız lazım. O birlik var. İnşallah bundan sonra daha iyi neticeleri de bekliyoruz"
Vali Karaloğlu yaptığı konuşmanın ardından il birincisi olan Özalp Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencisi Mazlum Bedir'in yapılan ikinci deneme sınavında da ilçe birincisi olduğu için bilgisayar yerine Cumhuriyet altını ile ödüllendirirken, diğer ilçe birincilerine ise bilgisayar hediye etti. Öğrencilerin ödüllerini kendi elleri ile veren Vali Karaloğlu bir de öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.