Nevruz Şenlikleri

Barış ve Demokrasi Partisi İzmir İl Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nin onaylamadıklarını belirterek 21 Mart Nevruz Bayramı'nı Buca Hipodrom Meydanı'nda kutlayacaklarını açıkladı.

Nevruz Şenlikleri
BDP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında konuşan Takip Komite Başkanı Mehmet Bayraktar, "UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilen Nevruz şenlikleri için kentimiz dışında çöplük bir alanın gösterilmiş olması İzmir Valiliğinin bu anlamlı ve önemli güne basit yaklaşımını halkımızca ve tarafımızca derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. İzmir Valiliği hiçbir makul gerekçe göstermeksizin yasal miting meydanı olan Gündoğdu Meydanı'nı Nevruz ve halkımıza kapatmıştır. İzmir Valiliği
İzmir'i yönetmede acize düşmüş ve halka karşı ayrımcılık yapmıştır. İzmir'de halkın demokratik talebini görmezden gelen yasakçı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu yaklaşımı protesto ediyor kınıyoruz."
Takip Komite Başkanı Bayraktar, kutlamalara birçok sivil toplum örgütünün destek vereceğini belirterek gerilim istemediklerini, Nevruz'u barış içerisinde geçirmek istediklerini söyledi. Bayraktar, yaptığı açıklamada, "21 Mart günü kutlayacağımız Nevruz, Buca Hipodrom Meydanı'nda saat 10.00'dan 17.00'ye kadar devam edecektir. Kutlama şöleninde sanatçı Rojda ve sevilen gruplar müzikleri ile şölen yaşatacaklar" dedi.