Metro İstasyonunda Sergi

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Bursa'yla Gurur Duyuyorum' projesi kapsamında hazırlanan 'Bursa'dan İlkler' sergisi, bu hafta da BursaRay Şehreküstü İstasyonu'nda açıldı

Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) iş birliğiyle hayata geçirilen 'Bursa'yla Gurur Duyuyorum' projesi kapsamında hazırlanan 'Bursa'dan İlkler' sergisi, bu hafta da BursaRay Şehreküstü İstasyonu'nda açıldı.
Bursa'dan başlayarak Türkiye'ye ve dünyaya yayılan, tarihe mal olmuş önemli olayların tanıtıldığı sergi, Bursalılık bilincinin artırılması hedefiyle kentin her köşesinde her yaştan vatandaşla buluşuyor.
Kentteki alışveriş merkezlerinde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, BursaRay Şehreküstü İstasyonu'nda vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kimi vatandaşlar sergideki konulardan ilk kez haberdar olduklarını belirtirken, kimisi de çocuklarına Bursa'nın tarihi değerlerini anlatıyor.
Gazeteci yazar Dr Murat Kuter'in 2003 yılında sunu formatında başlattığı çalışma, 2007 yılında dönemin Bursa Valisi Nihat Canpolat tarafından kitap haline getirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde geliştirilen çalışmanın İngilizce â€" Türkçe ikinci baskısı da yapıldı.