Hisarcık Çok Programlı Lisesi'den Çanakkale Şehıtlerini Anma Programı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Çok Programli Lise tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programında duygulu anlar yaşandı.

Hisarcık Meslek Yüksek Okulu Nihat Helvacı Amfisinde Çok Programli Lise tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programında salon hınca hınç doldu. ÇPL Edebiyat Öğretmeni Ali Gökçek ve ÇPL Tarih Öğretmeni Sevinç Demir'in şiir ve deyişleriyle renk kattığı programa katılanlar şehitler anısına hazırlanan slâyt gösterisini gözyaşları içinde izledi. Programda Çanakkale Savaşının kazanılmasında büyük yararları olan Mehmetçik, Mehmetçik annesi, dedesi ve Seyit Onbaşı gibi karakterler ÇPL öğrencileri tarafından canlandırıldı. Ayrıca Çanakkale savaşında kullanılan silah, mühimmat ve eşyalar gösterildi. 1,5 saat süren program sonunda Çanakkale Savaşında şehit olan Hisarcık ve köylerindeki şehitlerin isimleri açıklandı.
Çanakkale Şehitlerini anma programını Hisarcık Kaymakamı Hakan Şeker, Garnizon Komutanı Sadık Yavuz, Hisarcık Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Hasanlar Belediye Başkanı Mehmet Altay, Karbasan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, Emniyet Amiri M. Ali İregör, Müftü Mehmet Ceyhan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve şehit yakınları izledi.