Gönüllü restorasyon ekibine teşekkür

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Çöllüoğlu Hanı ve Arasta'nın restorasyon çalışmalarında gönüllü olarak görev alan ekip için bir etkinlik düzenledi.

Gönüllü restorasyon ekibine teşekkür
Etkinliğe Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ÇEKÜL Vakfı Milas Temsilcisi Fatih Abban, Muğla Üniversitesi Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Çıkın, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Bilgin Güner, belediye meclis üyeleri, restorasyon çalışmalarında yer alan gönüllü personel katıldı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, düzenlenen etkinliğin uzunca bir süre önce planlandığını belirterek; "Ancak yaptığımız çalışma, kuruldan geçmeden yapmayalım dedik. Birlikte ortaya koyduğumuz emeği ve sevincini hep beraber paylaşmak, bundan sonra ne yapacağımız hakkında görüş belirtmek bugün buraya gelmemizin temel amacıdır" dedi.
Şimdiye kadar geçirilen sürede önemli deneyimler elde edildiğini belirten Tokat: "Bu deneyimlerimizi bundan sonra yaşantımızda, özellikle bu restorasyon işinde çalışacak arkadaşlarımızın bu deneyimi çok iyi kullanacaklarını ve paylaşacağını düşünüyorum. Bu ana kadar götürdüğümüz sürecin Milas'ın geleceğinde konuşulacak süreç olduğunu düşünüyorum. Bu süreç Milas için bir milat, bir dönüm sürecidir. Ben böyle bir tarihi süreç içinde bulunduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum" diye konuştu.
Projenin devamı için planlama yapılması gerektiğine işaret eden Tokat, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi önümüzdeki etaplar için ne yapmamız gerektiğini konuşmamız lazım ama yapmış olduğumuz işi daha kimseye tanıtamadık. Halkı bu işin içine katamadık. İnsan öğesini kâğıtların üzerindeki çizgilerin yanına yerleştirip, bu ancak insanla olur ve toplumla beraber başarılır anlayışını daha yerleştirilemedik. Bu nedenle ben daha yarım olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte projenin geri kalanını nasıl tamamlayacağımızı yine hep birlikte oturup konuşarak karar vereceğiz. Ben sizlerle çalışmış olduğumdan dolayı çok mutluyum. Hepinize teşekkür ederim"
Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı ise, "Bu projenin bitmesi bizleri çok sevindirdi. Çok önem verdiğimiz bir konuydu bu ve Milas'ın gündeminde, geçmişten beri konuşulan bir konuydu. Basit bir konu olmadığını sizler bizden daha iyi bilirsiniz. Bu işin bu noktaya gelmesinde en büyük emeği olan Belediye Başkanı Muhammet Tokat'a çok teşekkür ederiz. Bu işe sizleri, bizleri motive edip, bu kararlılığı gösterip, bu çalışmayı başlatıp, bugün ki konumuna getirdi. Hani bir söz var ya başlamak bitirmenin yarısıdır. Biz şimdiki çalışmalarımızla bu işin yarısını geçtik. Bu çalışmalar gelecekte Milas'ın konuşacağı çalışmalar olacak" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından yemeğe katılanlar, proje ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.