Eskişehir'de Ab Bilgi Merkezi Açıldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinin ilerlediğini, bunun günlük işlerde ve muhtelif alanlarda görüldüğünü söyledi.

Eskişehir'de Ab Bilgi Merkezi Açıldı
Eskişehir Ticaret Odası'nda (ETO) düzenlenen törenle Eskişehir AB Bilgi Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılışa, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Pierini ile birlikte İspanya Büyükelçisi Manuel Larrotcha, Slovenya Büyükelçisi Mitja Strukelj, Avusturya Büyükelçisi Heidemaria Gürer, Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Litvanya Büyükelçisi Darius Pranckevicius, Fransa Büyükelçisi Bernard Emie, Romanya Büyükelçisi Ion Pascu, Estonya Büyükelçisi Aivo Orav, Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek, Finlandiya Büyükelçisi Kirsti Eskelinen, Letonya Büyükelçisi Aivars Vovers, Belçika Büyükelçisi Pol De Witte, İsveç Büyükelçi Vekili Urban Andersson, Almanya Büyükelçi Vekili Pascal Hector, Slovakya Büyükelçi Vekili Rudolf Michalka, Yunanistan Büyükelçi Vekili Stavros Venizelos, Hollanda Büyükelçi Vekili Thijs Van Der Plas, Bulgaristan Büyükelçi Vekili Dimitar Stanchev, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Mercan, çok sayıda yetkili ve davetli katıldı.
ETO Başkanı Harun Karacan, "Bu birlikteliğe 'Eskişehir AB Buluşması' adını verdik. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı ve çok değerli büyükelçilerimizi Eskişehir'de görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini ise, Türkiye'nin birliğe katılım müzakerelerinin ilerlediğini belirterek, "Bu elbetteki karmaşık bir süreç. Fakat bu sürecin ilerlediğini günlük ilişkilerde; ekonomik, ticari, kültür, turizm alanında görüyoruz. Özellikle Eskişehir, bu açıdan çok canlı. Eskişehir'de AB'yi her yerde görüyoruz. Buraya İspanyol-Türk yapımı olan hızlı trenle geldik. Şehrin içinde Avusturya-Türk yapımı olan tramvayı görüyoruz. Eskişehir'de Avrupa Birliği için jet ve helikopter motorları üretiliyor. Dolayısıyla her yerde Avrupa Birliği'ni görüyoruz" diye konuştu.
AB'nin hızlı trenin ikinci etabı ve KOBİ'lerin desteklenmesi projelerinde önemli katkılar sağladığını da kaydeden Pierini, "20'den fazla büyükelçi ve müstaşarı Eskişehir'e getirmek, gerçekten son derece önemli bir olay. Bu sayede bizler ili daha fazla tanıma ve Avrupa Birliği ile illerin sahip olduğu canlı ilişkileri daha yakından görme şansına sahip oluyoruz" ifadelerini kullandı.
Pierini ile Karacan'ın protokolleri imzalaması ve büyükelçilere plaket takdiminin ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi.