Bafra'da Şehitler Dualarla Anıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde, Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 95. Yıldönümü nedeniyle tören yapıldı.

Bafra'da Şehitler Dualarla Anıldı
Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program çerçevesinde Bafra Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı. Garnizon Şehitliği büstüne çelenk sunma töreni ile Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü kutlaması başladı. Programda günün açılış konuşması yapılarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Aruk, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Bafra Endüstri Meslek Lisesi'nden iki öğrencinin okuduğu şiirin ardından bir konuşma yapan Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Büyük Atam, aziz şehitlerimiz Çanakkale Zaferi'nin 95. yıldönümü aynı zamanda Şehitlerimizi Anma Günü Çanakkale geçilmez destanını yazarak aynı zamanda Ülkemizi kurtararak yaptığınız fedakarlık, dökülen kanlarınız sayesinde bugünlere ulaştık. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti olduk ve sizleri her zaman olduğu gibi bugünde destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacak yaşatılacaktır" dedi.
Program, şehitliğe çiçek bırakılmasıyla son buldu. Programa Bafra Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı İbrahim Dağtekin ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de katıldı.