Atso Başkanı Budak'tan Fuar Değerlendirmesi

Berlin ITB Fuarı'nı takiben dünyanın en önemli turizm fuarlarından 17

Berlin ITB Fuarı'nı takiben dünyanın en önemli turizm fuarlarından 17. MITT Moskova Fuarı'na da katılan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, 2010 turizm sezonu için Almanya'dan sonra Rusya'dan da olumlu sinyaller geldiğini bildirdi.
Moskova'daki fuara 150'yi aşkın ülkeden 3 bin civarında turizm firmasının katılarak ürünlerini tanıttığını belirten ATSO Başkanı Budak, MITT Moskova'nın katılımcı ve ziyaretçi sayısı bakımından dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer aldığını söyledi.
Geçtiğimiz yıl küresel kriz nedeniyle Rusya'dan Antalya'ya gelen turist sayısında küçük de olsa düşüş görüldüğünü kaydeden Budak, "Bu yıl bu fuarda turizmcilerle yaptığımız görüşmeler sonucu edindiğimiz izlenim, 2010 yılında bölgemize gelen Rus turist sayısının artış göstereceği yönünde" dedi.Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Antalya turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması ve yurt dışı tanıtımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Budak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalya Tanıtım A.Ş.nin kurulması ile bölgemizin yurt dışında tek elden daha etkili bir biçimde tanıtılacağını düşünüyoruz. ATAV, AKTOB başta olmak üzere bölgemizdeki tüm turizm aktörleri ile birlikte başlattığımız çalışmalar son aşamaya geldi. Önümüzdeki tanıtım dönemlerinde bu çalışmaların meyvesini fazlasıyla alacağımızı ümit ediyorum. Antalya olarak Berlin ve Moskova'da iyi bir performans ortaya koyduk. Yakalanan ortak sinerjinin, önümüzdeki birkaç yılda bölgemize gelen turist sayısını rahatlıkla 10 milyonun üzerine çıkaracağına inanıyorum."