Sbs Sınavı Öncesi Liseleri Gezdiler

Korkuteli Arif Cebeci İlköğretim Okulu 6,7 ve 8'inci sınıf öğrencileri, rehberlik, tanıtım ve yönlendirme çalışmaları çerçevesinde Antalya ve Bucak'ta bulunan Anadolu ve Fen Liseleri'ni gezdi.

Sbs Sınavı Öncesi Liseleri Gezdiler
Öğrencileri SBS sınavlarına motive etmek ve çalışmalarını olumlu yönde etkilemek amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini söyleyen Arif Cebeci İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Delen,
"Veliler ve okul idaresinin ortaklaşa aldığı kararla 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerini Rehber Öğretmen Murat Kapan gözetiminde Bucak ve Antalya'da bulunan Anadolu Öğretmen Liseleri ile Fen Liselerine götürdük. Bu gezide öğrenciler laboratuvar, kütüphane ve yemekhane gibi birimleri gezdi, okul idarecilerinden bölümler ve eğitim öğretim sistemi hakkında bilgiler aldı" dedi.
Okul gezilerinde öğrencilerin SBS taban ve tavan puanları, olimpiyat ve proje çalışmaları, ÖSS başarıları, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi birçok konuda bilgi edindiğini belirten Delen, "Gidebilecekleri liseleri görmenin mutluluğunu yaşayan öğrencileri en çok okulların fiziki ve sosyal donanımları etkiledi. Öğrenciler sınavda hangi okulu tercih edeceklerine karar vermek için okul tanıtım gezilerinin çok faydalı olduğunu söylediler" şeklinde konuştu.