Öğretmen Okulları'nın 162. Yıldönümü

Van'ın Erciş ilçesinde Öğretmen Okulları'nın 162. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından, YİBO çok amaçlı salonunda düzenlenen törene İlçe Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Belediye Başkanı Vekili İbrahim İzgi, Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Fehim Altun, açılış konuşmasını yaptı.
Araştırmacı-yazar Selahattin Koşar'ın öğretmen okullarının tarihçesi ve bölgedeki öğretmen okullarının durumunu içeren konuşmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey'in kutlama mesajları okundu. Konuşmaların ardından program, öğrencilerin şiir okuması, oratoryo gösterisi ve Erciş Öğretmen Lisesi Müdürü başkanlığından öğretmenlerin sunduğu 'Meçhul Öğretmen' isimli piyes ile devam etti. Daha sonra Erciş Anadolu Öğretmen Lisesi Müzik Korusu
tarafından ilçeye özgü türküler okunurken, düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ise protokol tarafından hediyeleri verildi.