Ermenistan'dan Başbakan Erdoğan'a itiraz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'de vatandaş olmayan 100 bin kadar Ermeni olduğu yönündeki sözlerine Ermenistan itirazada bulundu.

Ermenistan'dan Başbakan Erdoğan'a itiraz
Ermenistan Göç Ajansı Başkanı Gagik Yeganyan, Erdoğan’ın Türkiye’de yaşayan Ermenistan vatandaşlarını bir “siyasi pazarlık” unsuru haline getirdiğini öne sürerek, “Resmi veriler, Erdoğan tarafından dile getirilen rakamlardan çok farklı” diye konuştu.

Ermenistan Göç Ajansı Başkanı Gagik Yeganyan, Başbakan Erdoğan’ın Londra ziyareti sırasında yaptığı açıklamalara ilişkin olarak Erdoğan’ın “Türkiye’de yaşayan Ermenistan vatandaşlarını siyasi pazarlık unsurunu haline getirdiği”ni savunarak, 2000-2009 döneminde Türkiye’nin, giriş çıkış yapan yabancılara ilişkin resmi istatistiklerinin 5 bin kişilik bir fark gösterdiğini ifade etti.

Yeganyan, Panorama’ya yaptığı açıklamada, Türkiye’deki resmi istatistiklerin ülkeye giriş ve çıkış yapan Ermenistan vatandaşlarının sayısını gösterdiğini kaydederken buna göre, 2000-2009 döneminde yapılan girişler ile çıkışlar arasında 5 bin kişilik bir fark bulunduğunu kaydetti. Yeganyan söyle devam etti:

“2000 yılından önce bilgiler yok ancak akımın çok daha büyük olduğunu sanmıyorum çünkü o zaman Ermeniler’in Türkiye konusunda daha büyük kaygıları vardı. Ne olursa olsun, son yıllardaki veriler, Erdoğan’ın dile getirdiği rakamlardan çok farklı.”