Arvento'ya, Uluslararası Ödül

Dünya genelinde girişimcileri destekleyerek ekonominin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan ENDEAVOR DERNEĞİ, Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal'ı Mısır'da düzenlenen Uluslararası Endeavor Seçim Paneli'nde '2010 Yılı Endeavor Girişimcisi' seçti.

Arvento'ya, Uluslararası Ödül
Türkiye, Meksika, Mısır ve Ürdün olmak üzere toplam dört ülkeden 11 şirketi temsilen 16 girişimci adayının katıldığı 33. Uluslararası Endeavor Seçim Paneli sonuçlandı. Uluslararası organizasyon için aday gösterilen tek Türk şirketi ve girişimcisi olan Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, dünyanın önde gelen iş adamları ve profesyonel yöneticilerinden oluşan uluslararası jüri tarafından, oy birliği ile 2010 yılı "Endeavor Girişimcisi"olarak seçildi.

Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal, konuyla ilgili olarak; Arvento'nun tamamen yerli sermaye ile ar-ge yapmak amacıyla kurulan bir teknoloji şirketi olduğunu, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yazılımları ve donanımlarıyla Türkiye'de ve dünyada saygın bir marka olmak için çalıştıklarını vurguladı. Hıncal, "Endeavor, dünyada girişimci, yenilikçi, istihdam ve değer yaratan, ekonomiye katkıda bulunan şirketleri desteklemeyi hedefliyor. Bu noktada, Arvento'nun kuruluş ve varoluş amaçlarıyla Endeavor'un amaçlarının örtüştüğünü görüyoruz.  Arvento olarak kurulduğumuz günden beri ar-ge çalışmalarının yanı sıra insan kaynakları, pazarlama ve iletişim alanlarına yatırımlar yapıyoruz. Bu özelliklerimizin ve vizyonumuzun seçilmemizdeki en önemli etken olduğunu düşünüyorum. Mısır'da alınan sonuç hem Arvento hem de ülkemiz için gurur vericidir" dedi.

Uluslararası Endeavor jürisi, kendi alanlarında yenilikçi fikirleri ve yaptıkları yatırımlarla ön plana çıkan önemli isimlerden oluşuyor; Warner Music Group Başkanı ve CEO'su Edgar Bronfman, JR., Mısır ve Arap ülkelerinin en büyük Telekom şirketi Orascom Telecom Holding Başkanı Naguib Sawiris, Yunanistan New Democracy partisi milletvekili Kyrıakos Mıtsotakıs, dünyanın önde gelen yatırım şirketlerinden Village Ventures Kurucusu ve Yönetici Ortağı Matt Haris, dünyanın önde gelen üniversitelerinden MIT Sloan School of Management öğretim görevlisi Shari Loessberg jüride yer alan isimler arasında bulunuyor.