Kutsal Emanetler Eskişehir'de

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 95

Kutsal Emanetler Eskişehir'de
  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ' nin 95 . yıldönümü dolayısıyla düzenlenen " 13 . Zafer Koşusu " çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ' e teslim edilmek üzere Çanakkale ' den yola çıkarılan toprak , deniz suyu ve Türk bayrağı , Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ' a teslim edildi .
Bilecikli atletler tarafından Çukurhisar Böge Trafik Müdürlüğü önünde Eskişehirli atletlere teslim edilen kutsal emanetlerin gelişi sebebiyle Vilayet Meydanı ' nda tören düzenlendi . Vali Mehmet Kılıçlar , 1 ' inci Hava Kuvveti Komutan Vekili Tümgeneral Nezih Damcı , Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kazım Kurt , çok sayıda askeri ve mülki erkan ile öğrenci ve vatandaşın katıldığı törende , Çanakkale ' den alınan toprak , deniz suyu ve Türk bayrağı , atletler tarafından alana getirildi . Halk Eğitim Merkezi folklor ekiplerinin gösterisinin ardından bir konuşma yapan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Aykut Coşkun , Çanakkale Zaferi ' nin sonuçları itibariyle Türk milletinin kaderini ve zamanın akışını değiştiren çok önemli tarihi bir olay olduğunu belirterek , " Türk milletinin elde ettiği bu inanılmaz başarı , dünyanın diğer mazlum ulusları için de örnek teşkil etmiştir " dedi .
Vali Kılıçlar , tören sonunda kutsal emanetleri öperek teslim aldı .
Eskişehirli atletler tarafından yarın sabah yola çıkarılacak olan kutsal emanetler , aynı gün Sivrihisar ilçesinde Ankaralı atletlere teslim edilecek .