Kontör dönemi kapanıyor

1 Nisan'dan itibaren mobil operatörler kontör yerine TL'ye dayalı tarifelendirme sistemine geçiyor.

  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ' nun ( BTK ) aldığı karar ile 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren tü ; m mobil operatö ; rler kontö ; r yerine TL ' ye dayalı tarifelendirme sistemine geç ; ecek .

Bu tarihten itibaren tü ; m tarifelerde , kampanyalarda ve reklamlarda hizmet birim ü ; creti olarak ; ses , SMS ve tü ; m diğer hizmetler iç ; in kontö ; r yerine TL ya da kuruş kullanacak GSM operatö ; rleri , hazırlıklarını tamamladı .

Turkcell , HazırKart mü ; şterilerini 1 Nisan ' dan itibaren kontö ; r yerine TL ü ; zerinden konuşturmak iç ; in hazır . Şirket , 26 milyon HazırKart ' lı mü ; şterisinin kontö ; rden TL kullanımına kesintisiz , kolayca ve aynı anda hızlıca geç ; ebilmesi iç ; in tü ; m ekipleri ve altyapısını harekete geç ; irdi .

Yeni sistemde , ö ; n ö ; demeli hat kullanıcıları geç ; iş sonrasında eskiden kontö ; r yü ; kledikleri kanallardan TL kart yü ; kleyerek kullanabilecek . Mü ; şterilerin 1 Nisan tarihine kadar kullanılmamış kontö ; rleri , değer kaybetmeden BTK ' nın onayladığı birim fiyat ü ; zerinden hesaplanarak TL ' ye ç ; evrilecek ve hesaplarına yü ; klenecek . Geç ; işten ö ; nce TL kart ve tarife fiyatları Turkcell mü ; şterilerine duyurulacak .

Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Mü ; dü ; r Yardımcısı Lale Saral Develioğlu , mü ; şteri memnuniyetini sağlamak iç ; in mü ; şterilerine kalan kontö ; r bilgisini şu anda da verdiklerini , kontö ; rden TL ' ye geç ; işle birlikte zorunlu olacak bu bilgilendirme ile tü ; m mobil operatö ; r mü ; şterilerinin yaptıkları her gö ; rü ; şme sonunda aldıkları hizmetin kullanım tutarını ve hesaplarında kalan TL tutarını gö ; rebileceğini belirtti .

Develioğlu , ' Mü ; şterilerimiz 1 Nisan ' dan itibaren ayrıca başvuru yapmak ya da tarife değişikliği yapmak zorunda kalmadan hayatlarına devam edebilecek ve Turkcell ' in sunduğu avantajlardan yararlanabilecekler . Turkcell olarak , en kaliteli , yenilikç ; i hizmet ve ü ; rü ; nleri , en geniş kapsamayla mü ; şterilerimize sunmaya devam edeceğiz . ' aç ; ıklamasında bulundu .