Gençlik Meclisi'nden 'E-etkinlik' Programları

Adıyaman Kent Konseyine bağlı Gençlik Meclisi üyeleri, 'e-kapasite' haftası etkinlikleri kapsamında 'e-uygulama', 'e-ticaret' , 'e-devlet' ve girişimcilik konulu söyleşi programı düzenledi.

Gençlik Meclisi binasında gerçekleşen etkinlikle, çeşitli konularda söyleşi yapıldı. Programda Gençlik Meclisi üyelerinin yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Emin Yağımlı da yer aldı. Söyleşiye konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mücahit Çelik ile Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Bayram Erzurumluoğlu katıldı.
Söyleşi öncesi söz alan Adıyaman Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Özalp, yaptığı açıklamada şöyle konuştu;
"Ülkemizin bilgi ve iletişim teknolojilerinde diğer ülkelerle rekabet edebilir, kalkınmış bir ülke olması hedefiyle e-vatandaşlık, istihdam ve eğitim, girişimcilik, teknolojik gelişmelere katılım, Gençlik ve Bilişim Hakları için 'e-kapasite' haftasını kutluyoruz. Bu konularla ilgili Gençlik Meclisi olarak İş-Kur, Türk Telekom, Emniyet Müdürlüğü ve bazı meslek liselerimizle görüşülüp iş birliği içerisinde faaliyetlerde bulunacağız."
Daha sonra e-uygulamalar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Mücahit Çelik;"e- uygulamalar, e-ticaret ve özellikle e-devlet Türkiye'de Avrupa'ya kıyasla çok yeni. E-uygulama ve bu uygulamaların halk tarafından benimsenmesi ve yaygın bir şekilde kullanılması zaman almakla beraber birçok kesim, kurum, kuruluş tarafından benimsenmiş durumda. Artık insanlar e-uygulama nasıl kullanıldığını biliyorlar. İhtiyacı olduğu veya almak istediği bir hizmette e-uygulamanın olmamasından yakınıyorlar. Bugün bütün
işletmelerin, kamu kurum ve kuruluşların hayatı ve özelliklede iş hayatını kolaylaştıran e-uygulama konusunda daha aktif olunması gerek" diye konuştu.
Girişimcilik konusunda meclis üyelerini aydınlatan Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Bayram Erzurumluoğlu ise, girişimciliğin faydalarından ve uğraşlarından bahsetti.