Feyyaz Öğütçü bir numaralı şüpheli

Azınlıkların ve öğrencilerin hedef alındığı bombalı eylemleri kapsayan 'Kafes Operasyonu Eylem Planı'na ilişkin iddianamede eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü bir numaralı şüpheli olarak yer aldı.

  İddianamede iki numaralı şü ; pheli Koramiral Kadir Sağdıç ; , ü ; ç ; numaralı şü ; pheli ise Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar oldu .

' Kafes Eylem Planı ' na ilişkin soruşturma kapsamında savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Feyyaz Ö ; ğü ; tç ; ü ; ' Balyoz Gü ; venlik Harekâ ; t Planı ' soruşturması kapsamında ise tutuklandı . Soruşturmayı yü ; rü ; ten Cumhuriyet Savcıları Ercan Şafak ve Murat Yö ; nder tarafından hazırlanan ve 65 sayfalık iddanamenin delilleri ise 6 klasö ; rden oluşuyor .

AVUKATLAR MÜ ; ŞTEKİ AGOS ABONELERİ YOK

Savcılıkca Poyrazkö ; y ' de ele geç ; irilen mü ; himmata ilişkin dava ile birleştirilemesi talebi dü ; n İstanbul 12 ' inci Ağır Ceza Mahkemesi ' ne gö ; nderilen iddianamede bir ilk de gerç ; ekleşti . Soruşturma aşamasında yaptıkları basın aç ; ıklamasıyla ' Tü ; rkiye ' deki huzur ve kardeşlik ortamını bozacak planlara karşı artık sessiz kalmayacaklarını aç ; ıklayan ' ve suç ; duyurusunda bulunan Ankara , Mersin , Karaman , Kayseri , Konya barolarından 7 avukatın temsil ettiği avukat grupları da suç ; tan zarar gö ; rdü ; kleri gerekç ; esi ile iddianamede mü ; şteki olarak yer aldı . Ergenekon soruşturmasına ilişkin aç ; ılan iddianamelerde daha ö ; nce ç ; eşitli barolar ve avukatlar tarafından yapılan bu yö ; ndeki başvurular kabul edilmemişti .

AGOS Gazetesi abonelerinin ve azınlıkların fişlendiği yö ; nü ; ndeki iddiaların yer aldığı Kafes Eylem Planı ' na ilişkin iddianamede , AGOS Gazetesi abonelerinin mü ; şteki olarak yer almadıkları dikkat ç ; ekti .

İDDİANAMENİN KABUL YA DA REDDİ CUMA GÜ ; NÜ ; BELLİ OLACAK

İddianamede tutuklu şü ; pheliler Deniz Piyade Kurmay kıdemli Albay Mü ; cahit Erakyol , Deniz kıdemli Albay Levent Gü ; lmen , Deniz Kurmay Yarbay Halil Ö ; zsaraç ; ' ın da arasında bulunduğu 33 şü ; pheli hakkında ise silahlı terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yesi oldukları iddiasıyla 7 , 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi .

İddianame ve eklerini inceleyecek olan mahkemenin Cuma gü ; nü ; iddianameyi kabul ya da reddine ilişkin kararını aç ; ıklaması bekleniyor . Poyrazkö ; y ' de ele geç ; irilen mü ; himmatlara ilişkin dava ile birleştirilmesi yö ; nü ; ndeki talep ise daha sonra değerlendirilecek .

BU PLANLAR DEMOKRASİYİ ZARARA UĞRATACAĞI İÇ ; İN MÜ ; ŞTEKİ OLDUK

İddianamede mü ; ştekiler arasında yer alan Kayseri Barosu Başkanı avukat Ali Aydın ' Kafes Eylem Planı ' nı hazırlayanların ü ; lkede kaos ortamı yaratmak iç ; in hukuk dışı yol ve yö ; ntemlere teşebbü ; s ettiğini belirterek , ' Bu planlar ü ; lkede demokrasiyi ve hukukun ö ; zgü ; rlü ; ğü ; nü ; maddi ve manevi zarara uğratacağından ö ; nce bir vatandaş daha sonrada avukat olarak mü ; şteki olduk ' dedi .

Yine mü ; ştekiler arasında yer alan Karaman Barosu avukatlarından Selç ; uk Acarö ; zmen ise ' Bu konunun millet tarafından takip edildiğini gö ; stermek iç ; in 12 avukat arkadaşımızla birlikte mü ; şteki olarak yer aldık ' diye konuştu .

Halkın Avukatları Platformu adına başvuran Konya Barosu avukatlarından Sü ; leyman Kü ; ç ; ü ; ksucu da şunları sö ; yledi :

' Ü ; lkemizde son dö ; nemlerde bazı olaylar vuku bulmakta . Bu olayların aydınlığa kavuşması ve varsa devlet kurumlarına odaklanmış ç ; ü ; rü ; k meyvelerin ç ; ıkarılması suç ; lu ve suç ; suz ayrımının yapılması iç ; in suç ; duyurusunda bulunduk ve bu davada mü ; şteki olduk . '

POYRAZKÖ ; Y SORUŞTURMASI İLE ORTAYA Ç ; IKTI

' Kafes Operasyonu Eylem Planı ' na ilişkin iddialar kö ; ylü ; lerin ihbarı ü ; zerine Nisan 2009 ' da İstek Vakfı ' na ait Poyrazkö ; y ' deki arazide yapılan kazılarda bulunan mü ; himmatın ardından ortaya ç ; ıkmıştı .

Devam eden Ergenekon soruşturmasının firari şü ; phelisi Bedrettin Dalan ' ın kurucusu olduğu İstek Vakfı ' na ait Poyrazkö ; y ' deki arazide yü ; klü ; miktarda mü ; himmat bulunmasının ardından soruşturma genişletilmiş , yapılan aramada Emekli Binbaşı Levent Bektaş ' ın ofisinden ele bir CD ' deki filmin arkasına ' data stash ' programıyla gizlenmiş şifreli bir dosyada ' Kafes Eylem Planı ' isimli dokü ; mana ulaşıldığı ö ; ne sü ; rü ; lmü ; ştü ; .

AK Parti ü ; zerindeki baskıları arttırarak hü ; kü ; meti yıpratmak iç ; in gayrimü ; slimleri hedef aldığı iddia edilen dö ; rt aşamalı eylem planına ilişkin haritada hangi ilde kaç ; gayrimü ; slim temsilcisinin bulunduğunun ayrıntılarıyla yer aldığı belirtilmişti .

41 KİŞİNİN İFADESİ ALINMIŞTI

Ergenekon soruşturmasının yü ; rü ; ten Cumhuriyet Savcılarından Murat Yö ; nder , tarafından eylem planında adı geç ; en 41 kişinin ifadesi alınmıştı .

Soruşturmayı yü ; rü ; ten Cumhuriyet Savcıları tarafından eylem planında ' Danışma Kurulu ' nda adı geç ; tiği iddia edilen Gü ; ney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ; ile İzmir Foç ; a Ç ; ıkarma Filosu Komutanlığı ' nda gö ; revli Tuğamiral Mehmet Ilgar ' ın İzmir Cumhuriyet Savcılığı ' nca talimatla ' şü ; pheli ' olarak ifadesi alınmıştı . ' Balyoz Gü ; venlik Harekat Planı ' soruşturması kapsamında 24 Şubat ' ta adliyeye ç ; ıkarılan emekli Koramiral Ali Feyyaz Ö ; ğü ; tç ; ü ; ' nü ; n ' Kafes ' eylem planına ilişkin de ifadesi alınmıştı . Ö ; ğü ; tç ; ü ; ' Kafes Eylem Planı ' adlı soruşturmadan dolayı savcılık tarafından serbest bırakılmış ancak Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanmıştı .