Ergun Babahan açıklamaları can yakacak

Star Gazetesi yazarı ve Sabah'ın eski Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, 28 Şubat sürecinde medyada yaşanan olaylar ile ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu.

Ergun Babahan açıklamaları can yakacak
  Ajan gazetecilerle ilgili bir dö ; nemin şifrelerini anlatan Babahan ' ın konuşmalarından can alıcı iddiaları işte şö ; yle sıraladı :

- İstihbarat kurumları , ajan gazetecilere şu adamı yıpratın der ve onlar da suç ; layıcı haberleri ve yazılarıyla yıpratırlar . Biz Sabah ' ta ajan olarak bir tek Ü ; nal İnanç ; ' ı bilirdik .

- Hü ; rriyet Grubu ' nda ise Fatih Altaylı ' nın ve Tuncay Ö ; zkan ' ın Milli İstihbarat Teşkilatı ile ilişkileri biliniyordu . Eski MİT yö ; neticisi Mehmet Eymü ; r onların ismini aç ; ıkladı

- Fatih Altaylı ile Tuncay Ö ; zkan , Mesut Yılmaz ' ın ö ; nü ; nde bir tartışma yapmışlar .

- ' MİT ' te kim maaşlı , kim gö ; nü ; llü ; ç ; alıştı ' diye atışmışlar . Gü ; ya biri paralı , biri gö ; nü ; llü ; ymü ; ş .

- Askerlerin mesajları bize Sabah ' ın Ankara Temsilcisi Fatih Ç ; ekirge ü ; zerinden geliyordu .

- Hü ; rriyet devlet gazetesidir . Onların askerlerle ilişkisi ç ; ok farklıydı . Onlar askerle iç ; iç ; e gibidir .

- Doğan ve Sabah Grubu ayda bir buluşurdu . Ertuğrul Ö ; zkö ; k , Zafer Mutlu , Aydın Doğan , Mehmet Ali Yalç ; ındağ , Dinç ; Bilgin , Kenan Sö ; nmez , Beyti ' nin ü ; st katında bir araya gelirlerdi .

- Erbakan Tü ; rkiye ' nin Başbakanı olarak gittiği Libya ' da , Kaddafi ' den fırç ; a yemişti . Sonra Abramowitz Sabah ' a gelip ' Tü ; rk askerlerini tanıyamıyorum . Sü ; nepe olmuşlar ' gibi laflar etti .

- 28 Şubat ' ın organizasyonunda Amerikan devleti adına en ö ; nemli ayak Morton Abramowitz ' di .

- Şeriat tehlikesi yaşandığına inanıyorduk . Ahmet Vardır , Salih Memecan , Can Ataklı karşıydı .

- En ö ; nemli işim , yazarları tek tek sansü ; rlemekti . Hü ; kü ; met yanlısı , asker karşıtı ise silerdim .

- Ç ; iller ' e Erbakan ' la koalisyon kurdu diye ç ; ok ö ; fkeliydik . Kendimizi ihanete uğramıştık .

ZAFER MUTLU ' DAN AKIL ALMAZ MANŞET Ö ; NERİSİ

Yazarları ç ; ok sansü ; rlediniz mi o gü ; nlerde?

Ç ; oook . . . Bir korku atmosferi yaratılmıştı . Dü ; şü ; nü ; n , 28 Şubat ' ın generali Erol Ö ; zkasnak , Mehmet Altan iç ; in ' Onu sü ; ngü ; ye oturtup Gü ; neydoğu ' da dolaştırırım ' demişti . Faşizmin ne olduğunu , o dö ; neme baktığımda şimdi daha iyi anlıyorum . İnsanın bayağı ruhunu ele geç ; iriyor faşizm . Bir gü ; n Zafer Mutlu yazıişleri toplantısına geli , manşeti ' De-de rahatsız ' yapalım dedi .

De-de mi?


Derin devlet yani . . . Sonra , ' Bu manşet , bela ç ; ıkarır başımıza ' dedi ve de-de başlığından vazgeç ; tik . Beş dakika sonra Fatih Ç ; ekirge Ankara ' dan telefonla aradı . ' De-de manşeti atıyormuşsunuz . Beni aradılar . Yapmayın ' dedi . Haber anında askere gitmiş .

Ajan gazetecilerin sayısı basında ç ; ok mu fazladır?

Ç ; ok fazladır . Meşhur bir Hayri Birler olayı vardır . Hü ; rriyet ' in Ankara bü ; rosunda ikinci adam olarak ç ; alışırken , esas işi aç ; ığa ç ; ıkıyor ve Hü ; rriyet ' ten ayrılıyor ve gerç ; ek işine dö ; nü ; yor . MİT ' in Diyarbakır bö ; lge mü ; dü ; rü ; oluyor .

Bu ajan gazeteciler ne yaparlar?

Karakter suikasti yaparlar . İstihbarat kurumları , onlara şu adamı yıpratın der ve onlar da yıpratırlar . Suç ; layıcı ve ç ; arpıtma haberleri ve yazılarıyla yıpratırlar . Biz , Sabah Grubu ' nda ajan gazeteci var mıydı , varsa bunlar kimlerdi , bilmiyorduk . Bir tek Ü ; nal İnanç ; ' ı biliyorduk . O da Ankara bü ; roda alt kademede biriydi . Ama Hü ; rriyet Grubu ' nda Fatih Altaylı ' nın , Tuncay Ö ; zkan ' ın MİT ' le ilişkileri biliniyordu . Biz de ö ; yle bilinen gazeteci yoktu .

Onlar nasıl biliniyordu peki?

Eski MİT yö ; neticisi Mehmet Eymü ; r , onları aç ; ıkladı . Zaten geç ; en gü ; n bir gazeteci arkadaşımız anlattı . 28 Şuat ' tan sonra gazeteciler Mesut Yılmaz ' la yemekteler . Fatih Altaylıyla Tuncay Ö ; zkan , Yılmaz ' ın ö ; nü ; nde , ' MİT ' te kim maaşlı , kim gö ; nü ; llü ; ç ; alışıyordu ' tartışması bile yapmışlar birbirleriyle . Yani kendeliri anlatıyorlar bunu . Gü ; ya biri paralı ç ; alışıyormuş , biri de gö ; nü ; llü ; . Kendi aralarında bu konuda atışıyorlar . ' Sen MİT ' ten para alıyorsun , yok ben almıorum , sen alıyorsun ' diye kendi aralarında tartışmışlar .

Şaka değil , değil mi bu?

Hayır şaka değil .

O dö ; nemde Sabah ' ın sahibi olan Dinç ; Bilgin de , gazetelerde Ankara bü ; rolarının ç ; ok ö ; nemli rolleri olduğunu sö ; yledi . O dö ; nemde diğer gazetelerin Ankara bü ; rolarının askerle ilişkisi nasıldı?

Hepsinin askerle ilişkisi iyiydi . 2002 yılında ben Akşam Gazetesi ' nin temsilcisi olarak Ankara ' ya gittim . Kimi temsilcilerin generallerle samimiyetini gö ; rü ; nce ç ; ok şaşırdım . Doğrusu o kadar iç ; li dışlı olduklarını bilmiyordum . Bazıları generallerle tenis de oynuyordu .