Didim'de Kaptanlık Kursu

Didim Garnizon Komutanlığı, Didim Su Sporları Derneği ve Didim Rotary Kulübü işbirliği ile düzenlenen ve 25 metreye kadar olan tekneleri kullanmak için açılan kaptanlık kursunun ikincisi başladı.

Didim'de Kaptanlık Kursu
  Didim Ticaret Odasında başlatılan kursa 100 ' e yakın kursiyerin katıldığı öğrenilirken , 15 Martta başlayan kursun 19 Mart Cuma günü sona ereceği öğrenilirken kursa Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu , Didim Garnizon Komutanı Yarbay Ayhan Binay , Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu , Didim Rotary Kulübü Başkanı Hulki Öztoprak , Didim Malmüdürü Alaatin Duyar ve çok sayıda katılımcı katıldı .
Düzenlenen kursla ilgili bilgiler veren Amatör Denizcilik Federasyonu Eğitim Başkanı Tunç Tokay , Didim ' de gelen talepler doğrultusunda kursun ikincisi düzenlediğini kaydederek , " Bu konuda gelen talepler çerçevesinde kursun ikincisini açtık . Toplam 20 saatlik bir kurs süremiz olacak . Bunun ardından kursiyerler yazılı sınavdan geçecek ve sınavı geçenlere belge vereceğiz . Bu belgeyi alan kursiyerler kendilerinin ya da kiraladıkları en fazla 25 metre uzunluğundaki teknelerle denize açılabilecekler . Aldıkları bu belge uluslararası denizlerde de geçerliliği olan bir belge . 22 Mart Pazartesi günü internet ortamında sınav yapılacak . 60 Puan ve üzeri alanla sınavı geçmiş kabul edilecek " dedi .
Kursta kursiyerlere Tunç Tokay , tarafından slayt eşliğinde teorik bilgiler anlatıldı .