Utso Başkanı Karaman'dan Teşvik İtirafı

Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, 5084 sayılı teşvik uygulaması ile 6 yılda 260 milyon TL girdi sağlandığını ancak bu desteği Uşak olarak iyi kullanamadıklarını itiraf etti

Utso Başkanı Karaman'dan Teşvik İtirafı
Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Karaman, 5084 sayılı teşvik uygulaması ile 6 yılda 260 milyon TL girdi sağlandığını ancak bu desteği Uşak olarak iyi kullanamadıklarını itiraf etti. Uşaklı sanayicilerin birbirleriyle uğraşmaktan dışarıyla rekabet etmeyi unuttuğunu itiraf eden Karaman, birlik beraberlik çağrısında bulundu.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin 9. olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada ekonomik gelişmeleri değerlendiren UTSO Başkanı Karaman, "Teşvikten aldığımız desteği birbirimizle uğraşarak heba ettik"dedi. Uşak'ın geleceğini, vizyonunu ve misyonunu belirlemede birliktelik sağlanması gerektiğini kaydeden Karaman, aksi takdirde sıkıntıların artarak devam edeceğini dile getirdi..
Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nin 87 milyon TL bütçeli bir sanayi bölgesi olduğunu ve bu büyüklükteki üretim üssünün kıymetini bilmek zorunda olduklarını belirten İsmail Karaman şunları söyledi; "Biz maalesef kendi değerlerimizin ve üretimimizin farkında değiliz. Rekabeti dışarıda yapmamız gerekirken kendi içimizde birbirimizle yapıyoruz. Bu nedenle büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. 5084 sayılı teşvikten en fazla yararlanana illerden biriyiz. Teşvik kapsamında 6 yılda ilimize 260 milyon TL girdi sağlandı Ama bunu çok iyi kullanamadık ve bu kazanımları birbirimizle rekabet ederek heba ettik. Rekabeti kendimizle değil dışarı ile yapmamız gerekiyor. Rekabetin dışarıyla yapılabilmesi için başta vali ve milletvekilleri olmak üzere kentin kanaat önderleri birlik içinde olmalıdır. İlin stratejik planını 2023 yılında kentimizin nerede olacağını ve olması gerektiğini birlikte karar vermezsek bu sıkıntılar devam edecektir. Ben bir kez daha validen milletvekillerinden ve uşak'ın kanaat önderlerinden kentin vizyonunu belirlemede birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum"