Uosb'de Kongre Heyecanı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) 9. olağan genel kurul toplantısında Ali Yıldırım başkanlığa seçildi.

Uosb'de Kongre Heyecanı
  UOSB toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Uşak Valisi Özdemir Çakacak , Belediye Başkanı Ali Erdoğan , Milletvekilleri Mustafa Çetin , Nuri Uslu , " ile Osman Coşkunoğlu , Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün , SGK İl Müdürü Fevzi Gökçe ve işadamları katıldı . Genel kurul toplantısı Cemal Doğan başkanlığındaki divanın teşekkül etmesi ile başladı ve yönetim kurulu faaliyet raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi . Genel kurulda UOSB Başkanı Hazim Sesli ' ye teşekkür plaketini Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile milletvekilleri Mustafa Çetin , Nuri Uslu ve Osman Coşkunoğlu birlikte verdi .
UOSB Başkanı Hazim Sesli kongrede 5 yılda gerçekleştirdikleri projeleri değerlendirdi . Butik organize sanayi bölgesi olma yolunda önemli mesafeler kaydettiklerini iddia eden Sesli , yeni seçilen yönetim kurulunun yapılan çalışmaları daha ileriye götüreceğini inandıklarını ifade etti . UOSB ' nin 6 milyon 400 bin dolar borcu bulunduğunu borçların 2013 yılına kadar ödeneceğini de ifade eden Sesli , " 5 yıllık içerisinde toplam 21 milyon dolarlık yatırım yaptık . . Bugün itibariyle 6 milyon 400 bin dolar borcumuz var . Yaklaşık 6 milyon dolar civarında da kredibilitemiz var . Küresel ekonomik krizi yönetim olarak çok iyi yönettik . Risk aldık ve bu riski iyi yönettik . 2009 yılında para batırmadık . Bunları yaparken işadamlarımızı düşündük . Bir çok sanayi bölgesinde firmalar kapandı , işsizlik rakamları arttı ancak Uşak Organize Sanayi Bölgesi ' nde 2009 yılında hiçbir firmamız kepenk kapatmadı . Bununla da kalmayıp işletmelerimize destek olduk . Doğalgazdaki iskontoları taahhüt ve teminata bağladık . 2004 yılında 3 milyon TL bütçe ve 43 çalışan vardı şuanda ise 86 milyon TL bütçemiz var ve 63 kişi çalışıyor . UOSB birçok sanayi bölgesinden iyi durumda , elektrik , su ve doğalgaz tüketimi kriz öncesi rakamlara ulaştı . Elektriği TEDAŞ yerine özel bir şirketten alıyoruz ve sanayicimiz ucuz elektirik kullanıyor . Bizden sonra göreve gelecek yönetimin yapılan çalışmaları devam ettireceğine inanıyoruz ve kendilerine destek olacağımız sözünü veriyoruz . Ben TÜGİK ' teki başkanlığımdan da ayrılmıştım daha önce şimdi de bu görevimden ayrılıyorum Bundan sonraki süreçte Uşak ' a daha fazla yatırım gelmesi için çalışacağım " dedi .

" EN BÜYÜK SERMAYEMİZ GİRİŞİMCİ RUHUMUZ "
Vali Özdemir Çakacak , 1926 yılında ilk şeker fabrikasının Uşak ' ta kurulduğunu ve sanayi hamlesinin bu şekilde başladığını ifade ederek şunları söyledi ; " Bugün 3 organize sanayimiz var . Konusunda o zaman işletmeler faaliyetlerini sürdürüyor . UOSB alt yapısını tamamlayan , sosyal tesisleri ve 7 bin 400 işçisiyle ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biridir . Hızla da büyümeye devam ediyor . Değerli sanayiciler . ; Uşak ' ın en önemli sermayesi girişimci ruha sahip olmasıdır . Zaman zaman her iki sanayi bölgesindeki işletmeleri ziyaret ediyorum . Onlara kriz ortamında moral vermenin bir görev olduğunu düşünüyorum . Ziyaretlerde girişimci ruhun ilimizi Kanada ' dan Avustralya ' ya kadar ürünlerini pazarlayan bir yapıya getirdiği görüyorum . Sanayicilerimiz bu noktaya kolay gelmediler zorlu rekabet şartları ile mücadele ederek buralara geldiler . Ekonomik kriz tüm ülkeleri etkiledi ve ülkemizi de etkiledi . İlimizde bu krizden etkilendi . Ancak ekonomik göstergelere baktığımızda dünyanın yaşadığı bu krizden en az etkilenen ülkelerden biriyiz . Bir çok ülkenin kredi notu düşerken Türkiye ' nin kredi notu iki kademe arttırıldı . 2009 yılı göstergelerine baktığımızda son çeyrekten itibaren ekonomide bir iyileşme gözleniyor . Özellikle daralan dış talebin Aralık ayından itibaren artış eğilimine girdiğini görüyoruz . Bu ilimizi olumlu etkileyecektir . UOSB ' deki doğalgaz , elektrik ve su tüketimindeki rakamların da kriz öncesine ulaştığını biliyoruz . Dünya bir Pazar haline geldi . Üretip mal satmak o kadar kolay değil . Her koşulda rekabet edip mal satabilir hale gelmemiz lazım . İlimizin bugünkü durumdan daha iyi bir duruma gelmesi ve potansiyelin daha iyi kullanılarak açığa çıkarılabilmesi sadece sanayicilerin değil herkesin ortak görevidir . Bu konuyu zaman zaman görüşüyoruz Önümüzdeki aylarda yapacağımız bir çalışmayla da bunu ortaya koymayı düşünüyoruz . Yatırımcıları Uşak ' a getirip imkanlar sunarak ilimizde yatırım yapmalarını sağlarsak olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır "
Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucu Ali Yıldırım , UOSB yönetim kurulu başkanlığına seçildi . Ali Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu ; Mehmet Kavak , Fahri Polat , Süha Uçar ve İlyas Altınordu .