Sokakta Mahkeme Kuruldu

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, bir kıza sarkıntılık yaparken kendilerini uyaran genci kalbinden bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen sanıkların davasında, mahkeme heyeti olay yerinde keşif yaptı.

Sokakta Mahkeme Kuruldu
  Olay , 26 Ağustos 2009 tarihinde Uludağ Ü ; niversitesi İnegö ; l Meslek Yü ; ksek Okulu civarında meydana geldi . Aç ; ık Ö ; ğretim Fakü ; ltesi İç ; Mimarlık Bö ; lü ; mü ; son sınıf ö ; ğrencisi Murat Gü ; nay ( 20 ) , tanımadığı kıza sarkıntılık yapan 4 kişiyi ikaz etti ancak olaydan 5 gü ; n sonra yolu kesilerek bıç ; aklandı . Kalbinden bıç ; aklanan Gü ; nay , hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti . Polis , cinayet zanlısı 19 yaşındaki H . E . ile 3 arkadaşını yakaladı .

' Kasten adam ö ; ldü ; rmek ' suç ; undan mü ; ebbet hapsi istenen B . K . ile ö ; lü ; mle biten kavgaya karıştığı ö ; ne sü ; rü ; len tutuksuz sanıklar H . E . , F . K . ve H . S . ' nin yargılandığı davaya bakan Bursa 2 . Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri Aziz Ç ; ağlar , Ferhat Erbaş ve Emine Bayram , bugü ; n İnegö ; l ' e gelerek 12 şahidin ifadesini olay yerinde tatbiki olarak aldı . Olayın faili olduğu gerekç ; esiyle tutuklu olarak yargılanan B . K . , gü ; venlik gerekç ; esiyle keşfe getirilmedi .

B . K . , mahkemedeki ifadesinde , ' Cinayeti H . E . işledi . Ağabeyi N . E . bana bir otomobil ve 12 bin lira teklif etti . Teklif cazip gelince kabul ettim . Şimdi gerç ; eği sö ; ylü ; yorum , Murat ' ı ben ö ; ldü ; rmedim ' şeklinde savunma yaparak herkesi şoke etmişti .
Hakkındaki iddiaları yalanlayan H . E . ise , ' Ö ; len Murat ile sanık B . K . arasında tartışma ç ; ıktı . Murat kü ; fretmeye başladı . Aralarında kavga ç ; ıktı . Ben , H . S . ve F . G . ile birlikte aralarına girip ayırmak istedik . O sırada Murat yere dü ; ştü ; . Ayırma sırasında B . K . ' nın elinde bir şey gö ; rdü ; m . Benim de ü ; zerim kanlandı . Ağabeyim N . E . yanımıza geldi . B . K . ona Murat ' ı bacaklarından bıç ; akladığını anlattı ' demişti .
Sanıkların bu şekildeki ifadeleri ü ; zerine , mahkeme heyeti olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek davayı ertelemişti .