Prof.dr.günay'dan Konferans

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yapı Kulübü tarafından düzenlenen konferansa Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay konuşmacı olarak katıldı.

Prof.dr.günay'dan Konferans
  AKÜ Yapı Kulübü tarafından Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi ' nde gerçekleştirilen ' Yükseköğretim ve Yeni Gelişmeler ' konulu konferansa katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof . Dr . Durmuş Günay , üniversitenin bilgi için var olan bir kurum olduğunu söyledi . Bilişim teknolojisinin gün geçtikçe geliştiğine anlatan Prof . Dr . Günay , " 2000 ' li yılların başında özellikle bilişim teknolojisinde meydana gelen gelişmeler bütün alanlarda olduğu gibi yüksek öğretim alanını da temelden sarstı . Bu gelişmeler yüzünden küreselleşme ortaya çıktı . Buna paralel olarak ta rekabet daha çok önem kazandı . Teknoloji , küreselleşme ve rekabete batı kültüründe kutsal olmayan üç kuvvet denilmektedir . Çünkü bu üç faktör bütün alanları etkilemekte ve değiştirmektedir " dedi .
Gerçek dünyanın yerini sanal bir dünyanın aldığını belirten Prof . Dr . Günay , " Artık gerçek dünyada yerine getirmeye çalışacağınız bir çok işlemi sanal dünyada kolaylıkla bilgisayar ortamından gerçekleştirebiliyoruz . Bu bakımdan yüksek öğretimde de bu sonuçlar görülmektedir . Bilgi tabanlı toplum , bilgi tabanlı ekonomi denilen yeni bir dönemden söz edilmektedir . Dolayısıyla bilgi ön plana çıkınca bilginin üretildiği ve öğretildiği merkezler olan üniversitelerin önemi daha çok arttı . Yüksek öğretime olan talep 1980 ' lerden sonra özellikle çok yükseldi ve 2000 ' li yıllarda daha da hızla talep arttı . Çünkü bilgi , ekonominin stratejik bir sermayesi haline geldi " diye konuştu .
Konferansı AKÜ Rektörü Prof . Dr Ali Altuntaş , Rektör Yardımcıları , dekanlar , öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci izledi .