Milas Halısına İlgi Arttı

Milas Kaymakamlığı tarafından Milas Halısının kalitesinin arttırılması ve sahtelerine karşı korunması amacıyla 1 Mart'ta yapılan toplantının ardından; kamuoyunun Milas Halısına olan ilgisi arttı.

Milas Halısına İlgi Arttı
  Milas Kaymakamlık Toplantı Salonu ' nda 1 Mart ' ta yapılan toplantıyla Milas Halısı ' nın kalitesinin artırılması , sahtelerine karşı korunması ve gereken önemin verilmesi amaçlanarak çalışmalara başlanmıştı . Yapılan toplantıda Milas Halısı ' na sertifika verilmesi , kalitesinin arttırılması , tanıtılması ve bu çalışmaların yürütülmesi için bir kurul oluşturulması kararlaştırılmıştı .
Konuyla ilgili haberin basında yer alması üzerine konuya duyarlılık gösteren TRT Milas ' a gelerek Milas Halısı ' yla ilgili çekimlerine başladı . TRT İzmir Bölge Müdürlüğü ' nden gelen Muhabir Neşe Bilgin ve Kameraman Nejat Altıok ilk olarak Milas Kaymakamı M . Bahattin Atçı ' yı ziyaret ederek konuyla ilgili bilgi aldılar . Daha sonra Hükümet Konağı bahçesinde Kaymakam Atçı ile röportaj yapıldı .
Atçı : " Milas Halısı ' nın koruma altına alınması , sahtelerine karşı koruması ve öneminin arttırılması ile çalışmalarımıza başladık . Bunun için bir kurul oluşturacağız . Halının hangi aşamada sertifikalandırılacak? Bütün halılar sertifikalı mı olacak? Bunlar belirlenecek . Uymayanlara ceza verilmesi gerekir . Konuyla ilgili gerekli hukuki alt yapının oluşturulması lazım . " dedi .
Temel amacın Milas ' ın bir değeri olan halıyı taklitlerinden korumak , kimlik erozyonu engellemek , emek harcayanların emeğinin karşılığını almalarını sağlamak , alıcıya güven oluşturmak olduğunu söyleyen Atçı , Milas Halısı ' nın yaşamasını , tanıtılmasını , kalitesinin arttırılmasını hedeflediklerini ve sertifika verilmesinin güzel olacağını , böylece Milas Halısı ' na kimlik kazandırılmış olacağını ifade etti .
Kaymakam Atçı ile röportajın ardından TRT çekim ekibi Ildız Halı Çiftliğindeki ve Karacahisar ' da dokunan halılarla ilgili çekim yapmak üzere yola çıktılar .