Microsoft'un çalışanlarına İPhone yasağı

Microsoft, çalışanlarına Apple'ın iPhone telefonlarını kullanmamaları yönünde baskı yapıyor.

Microsoft'un çalışanlarına İPhone yasağı
Yazılım devi Microsoft’ta CEO Steve Ballmer’ın “kullanılmaması yönündeki baskısı”, kurucu Bill Gates’in konuya “Ben sadık bir Microsoft kullanıcısıyım” şeklinde yaklaşması şirkette 10 bin çalışanın cep telefonu olarak Apple’ın iPhone modelini tercih etmesine engel olamadı. Şirket içi kaynaklara dayandırılan 10 bin çalışan rakamının, kurumsal e-posta sistemleri üzerinden iPhone ile yapılan bağlantı yoluyla hesap edildiği belirtiliyor. Microsoft’un toplam çalışan sayısı 88 bini buluyor.

BALLMER’DAN FORD ÖRNEĞİ

Geçen eylül ayında Seattle’da bir stadyumunda yapılan ve on binlerce kişinin katıldığı şirket etkinliğinde kendisinin fotoğrafını iPhone’la çekmeye çalışan bir Microsoft çalışanının elinden iPhone’u alarak, telefonu ayaklar altına alan Ballmer’ın bu konudaki tutumu oldukça net. Ballmer, şirket çalışanlarının kendi işletim sistemleri Windows Mobile ile çalışan cep telefonu modellerini kullanmalarını istiyor.
Hatta bunu anlatırken “Benim babam Ford’da çalıştı. Tüm ailemiz Ford kullandı” ifadelerini kullanan Ballmer, bu konuda ısrarlı tutumunu sürdürüyor.
Steve Ballmer’ın önerdiği markalar listesinde Motorola, Samsung, Acer gibi üreticilerin akıllı telefon modelleri bulunuyor. Steve Ballmer’ın kensinin de Windows Mobile yüklü ürünleri tercih ettiği biliniyor.

AMAN TELEFON GÖRÜLMESİN

iPhone’un Microsoft çalışanları tarafından da yoğun ilgi görmesinde ürünün kullanım kolaylığı ve internet odaklı uygulamalarda hızlı ve sorunsuz çalışmasının etkili olduğu belirtiliyor. Microsoft’un konuyla ilgili olarak resmi olarak aldığı ‘kullanmayın’ yönlü bir karar olmadığı ifade edilirken, şirkette pek çok çalışanın telefonlarını tepe yöneticilerden adeta sakladığının altı çiziliyor. Hatta bir çalışanın Ballmer’ın da katıldığı bir toplantıda önemli bir telefon aldığı buna karşılık iPhone’un görülmemesi için yanıtlamayı tercih ettiği bilgisi aktarılıyor. Bu konuda yazılım tarafında çalışanların daha rahat olduğu, bu bölümde üst pozisyonlardaki isimlerin de içinde bulunduğu önemli bir grubun test, yenilikleri-rakibi takip için iPhone kullanmayı tercih ettiği bildiriliyor.

GOOGLE’LA SAVAŞ ŞİMDİ BAŞLIYOR

Geçtiğimiz yıllarda Google ile yakın ilişki içinde bulunan ve başta iPhone olmak üzere birçok üründe Microsoft’la rekabette yeni ekonomi devinin yanında duran Apple, şimdilerde rekabette yeni bir döneme hazırlandığının sinyallerini veriyor. Google CEO’su Eric Schmidt ile Apple CEO’su Steve Jobs’un geçen yıllardaki birlikteliğinin yakında farklı bir boyuta taşınacağı belirtiliyor. New York Times’ın konuyla ilgili haberinde Apple’ın önümüzdeki ay piyasaya çıkaracağı iPad’le birlikte internet odaklı içerik uygulamalarına yoğunlaşacağı burada da sadece Google ile değil ona rakip firmalarla da işbirliği yapacağının altı çiziliyor. Apple son olarak iPhone modellerinde bundan böyle yerleşik olarak Google arama bölümünün gelmeyeceğini duyurmuştu.