Kütahya'da '18 Mart Şehitler Günü' Programı Belirlendi

Kütahya'da şehitleri anma programının belirlendiği açıklandı.

  Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ' nden yapılan yazılı açıklamada , programa ilk olarak saat 09 . 30 ' da Hava Şehitliği ' ne çelenklerin sunulması , saygı duruşu , saygı atışı ve İstiklal Marşı ' nın okunması ile başlayacak . Programda gelen mesajların okunması , Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma , şehitliğin gezilmesi , şehitlik defterinin imzalanması ve saat 10 . 15 ' de Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneğinin gezilmesiyle devam edilecek .
Program saat 10 . 30 ' da Belediye Kültür Sarayı Tiyatro Salonu ' nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı , Gelen Mesajların Okunması , Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimler Derneği Başkanı Ahmet Asım Okat ' ın konuşması , Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma , Devlet övünç madalyalarının takdimi , şiir ve Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan " Yüreğim Çanakkale ' de Kaldı " oyununun sergilenmesiyle sona erecek .
Ayrıca , 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle saat 14 . 00 ' de DPÜ Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu ' nda ' Türk Tarihi , Toplum Hayatı ve Edebiyatında Çanakkale Zaferinin Yeri ve Önemi ' konulu panel de yapılacak .