Kuklalara Buca'da Yoğun İlgi

Bu yıl Buca İlçesi'nde ilk kez gerçekleştirilmeye başlanan kukla gösterileri büyük ilgi görmeye devam ediyor

Kuklalara Buca'da Yoğun İlgi
  Bu yıl Buca İlçesi ' nde ilk kez gerçekleştirilmeye başlanan kukla gösterileri büyük ilgi görmeye devam ediyor . İzmir Uluslararası Kukla Festivali kapsamında Buca ' da hayata geçen gösteriler özellikle çocuklar ve aileleri tarafından dikkatle izleniyor .
Uçan Eller Kukla Evi ' nin hazırladığı " Bak Ne Kadar Kolay " ve Cıe Areskı ' nın " Avare " adlı oyunlar büyük alkış toplarken vatandaşlar Kukla Festivali ' nin Buca ' ya gelmesine vesile olan Başkan Tatı ' ya teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmiyor . Buca Belediyesi Meclis Salonu ' nda gerçekleştirilen gösterilerin her seansını hınca hınç dolduran izleyiciler , Buca ' da ilk kez hayat bulan kuklalarla oldukça eğlenceli vakit geçiriyor . Başkan Tatı ise her seansının ciddi izleyici kitlesiyle buluştuğu kukla gösterileri için Bucalılar ' a önümüzdeki yıl daha kapsamlı ve daha güzel bir gösteri izleyeceklerinin sözünü verdi . İlk kez bu yıl destek verdikleri Kukla Festivali ' ni ilçelerine taşımaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Başkan Tatı ; " Bu tarz organizasyonlara desteğimiz artarak devam edecek "
11 ÜLKE KATILIYOR
Festivale 11 ülkeden 20 kukla tiyatrosu grubu 22 gösteri ile katılıyor . Almanya , Avusturya , Bulgaristan , Çek Cumhuriyeti , Fransa , İngiltere , İspanya , İtalya , Macaristan , Tayvan ve Türkiye ' den kukla tiyatrosu grupları İzmir geneline yayılmış 25 salonda 94 gösteri gerçekleştirecek . Ayrıca festival içerisinde iki gün sürecek bir açık hava kukla şenliği , 4 sergi ve iki atölye çalışması da düzenlendi .
Türkiye ' nin en büyük sanat festivallerinden biri olan festivalin salon gösterileri Sabancı Kültür Sarayı , Fransız Kültür Merkezi , Buca Belediyesi Meclis ve Aktivite Salonu , Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu , Güzelyalı Kültür Merkezi , Dr . Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi , Devlet Tiyatrosu Konak ve Karşıyaka Sahneleri , Bornova Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ' nde seyirci ile buluşacak .
8 GÖSTERİ YAPILACAK
Buca ' da kukla festivali etkinliği 4 ayrı günde 8 gösteri ile sürecek . 13 Mart ' ta saat 14 . 00 ile 17 . 00 saatlerinde , 15 Mart ve 17 Mart tarihlerinde ise saat 10 . 30 ile 14 . 00 saatlerinde toplam 6 gösteri Buca Belediyesi Meclis Salonu ' nda gerçekleşecek . 19 Mart ' ta ise DEÜ Eğitim Fakültesi Salonu ' nda saat 14 . 00 ve 20 . 00 ' de iki ayrı seans yapılacak . Bu gösterilere ilişkin davetiyeler tüm kukla severle ücretsiz olarak Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi ' nden veriliyor .