Küçük Mucitler Şaşırttı

Gümüşhane Merkez Anaokulu tarafından Bilim ve Teknoloji haftası kapsamında 'Küçük Mucitler' adlı bir sergide anaokulu öğrencileri eserlerini sergiledi.

Küçük Mucitler Şaşırttı
  Merkez Anaokulu ' nun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen serginin açılışını Vali Enver Salihoğlu yaptı . Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım , Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve görevli okul müdürleri katıldı . Sergi kapsamında 3-4 ve 5 yaş grubundan çocuklar hazırladıkları stantlarda çeşitli deneyler gösterdiler . Temalara ayrılmış stantlarda " Rüzgar Enerjisi ve Havanın Gücü , Bitkilerle Eğlenelim Öğrenelim , Dünyamızı Tanıyalım , Sağlığımızı Koruyalım , Mutfakta Neler Oluyor , Suyla Neler Yapılabilir " deneyleri yapıldı .
Sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Aynur Bilgin , " Bizler okulumuzda birer Einstein , Newton ya da Edison gibi dünya tarihine geçmiş bir bilim insanı yetiştirebilir miyiz? Evet . İhtiyacımız olan tek şey çocuklarımızın zaten doğuştan sahip oldukları merak duygusunu harekete geçirmek . Merak duyan , sorgulamaya başlayan her çocukta bilim insanı olma yolunda ilk adımı atmış sayılır . Erken çocukluk döneminde kazanılan bu kavramlar , ilerleyen yıllarda soyut bilimsel kavramların kazanılmasında önemli rol oynar " dedi .
Veliler tarafından da yoğun ilginin gösterildiği serginin ardından çocuklar tarafından sınıflarında yapılan etkinliklerden oluşan slayt gösterileri klasik müzik eşleğinde izlendi .