Hz. Peygamberin Aile Hayatı

Prof. Dr. Selman Kuzu, aile ve toplum içerisindeki problemlerin istişare ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hz. Peygamberin Aile Hayatı
  Prof . Dr . Kuzu , Lale Eğitim Barış ve Kültür Derneği ' nin ( LALEDER ) Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferansta , Peygamber Efendimizin Kur ' an ahlakıyla yetiştiğini söyledi . Kuzu , " O ' na ne taraftan bakarsanız bakın farklı bir güzellik görürsünüz , yeni güzellikler keşfedersiniz . Yani O ' nun hayatına bakmak bize yeni güzellikler katar . Eğer bu güzelliklere talip olursak bizde onların sahibi oluruz " diye konuştu .
Toplumun çekirdeğini ailenin oluşturduğunu ifade eden Kuzu , Peygamber Efendimizin aile hayatından da kesitler sundu .
Aile içerisindeki problemlerin istişare ile çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kuzu , " Toplumdaki sorunların birçoğunun temelinde aile vardır . Bu meselelerin de aile içerisinde çözülmesi gerekir . Yuvalarımızda problemler olabilir , bu problemleri çözüm şeklimiz çok önemli . Bu problemleri Muhammet ' çe çözmeliyiz , o da neydi istişare . Eşlerimizle , evlatlarımızla olan problemlerimizi istişare yolunu izleyerek çözmeliyiz " diye konuştu .
LALEDER Başkanı Gökçe Özbek ise günümüzde aileler arasında yaşanan iletişim kopukluğunu Hz . Peygamberin hayatını anlatarak bir nebzede olsun gidermek istediklerini söyledi .