Halepçe Katliamının Yıl Dönümünde Hüzün

Hakkari'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Kolları tarafından Halepçe katliamının 22

Halepçe Katliamının Yıl Dönümünde Hüzün
  Hakkari ' de , Barış ve Demokrasi Partisi ( BDP ) Gençlik Kolları tarafından Halepçe katliamının 22 . yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu ve salondaki bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı .
Atatürk Kültür Merkezi ' nde düzenlenen etkinlikte Halepçe unutulmadı . Yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardında Kürtçe bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu , Kürtlere yapılan bu zulmü kabul etmediklerini belirterek ve Halepçe vahşetini kınadıklarını söyledi . Daha sonra söz hakkı alan BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ise , Türkiye ' nin değişik yörelerinde 25 yıldır Kürtlerin katledildiğini iddia etti . Akış , " Ben burada sayın Başbakana ' Nasıl Davos ' ta Filistinli çocukları katledilmesini protesto ediyorsan bugün Halepçe ' de katledilen insanlar için de sizi protestoya davet ediyorum ' diye sesleniyorum " dedi .
Daha sonra Irak ' ın devrik lideri Saddam Hüseyin ile askerlerini canlandıran tiyatrocular , yaşanan zulmü ve Halepçe katliamını oyunları ile sahnelediler . Kendilerine rollerine fazla kaptıran asker kılığındaki oyuncuların şiddet kullanması ise dikkatlerden kaçmadı . Oyunu izleyen Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu ve salondaki bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı . Fenalık geçiren bir bayan ise yanındaki arkadaşın kendisine su vermesiyle ayıldı . Halepçe katliamının anlatıldığı slayt gösteriminin ardında salondakilerin katliamı sınayan sloganları ile program sone erdi .