Gümüşhane'de Yoğun Sis

Gümüşhane-Trabzon karayolunun Zigana Dağı Geçidi'nde yoğun sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, ulaşımda aksamlar yaşanıyor.

Gümüşhane'de Yoğun Sis
  Gümüşhane-Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı Geçidi ' nde yağmur ve yoğun sis , ulaşımı olumsuz etkiliyor . Sabah saatlerinde başlayan yağmurla birlikte etkisini sürdüren yoğun sis nedeniyle Gümüşhane-Trabzon kara yolunun Zigana Dağı Geçidi ' nde görüş mesafesi yer yer 10 metrenin altına düşüyor .
Etkili olan yoğun sis Gümüşhane ' nin yüksek kesimlerini tamamen kapatırken yağmur ise aralıksız devam ediyor
Karayolları yetkilileri sis yüzünden Zigana dağı geçidinde yolun trafiğe açık olduğunu , ancak yoğun sis nedeniyle sürücülere yavaş gitmeleri yönünde uyarılarda bulunarak sürücülerin sis lambaları açık ve yavaş seyretmeleri gerektiğini belirtti .
Şehir merkezinin yüksek kesimlerinden Kuşakkaya tepesi ve Süleymaniye bölgesi ise sis nedeniyle görünmez oldu . Bölgede yağmur yağışı sabah saatlerinden itibaren etkisini gösterirken Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri , hava sıcaklığın en yüksek 10 derece olduğu , sisin ve yağmur etkisinin bugün akşama kadar devem edeceği belirtildi .
Öte yandan dağları kaplayan sis şehir ile bütünleşince güzel manzaralara neden oldu .