Genelevi Komşu Aldı

Zonguldak'ta, 3. İcra Müdürlüğü'nde ikinci tur açık artırma usülü ile satışı gerçekleştirilen genelev 44 bin liraya başka bir genelev sahibine satıldı.

Genelevi Komşu Aldı
  Zonguldak ' ta 2003 yılına kadar genelev işletmeciliği yapan B . A . , ö ; lü ; mü ; ne yakın İstanbul ' da ç ; alışan oğlu K . D . ' yi yanına ç ; ağırdı . İşlerini bırakıp Zonguldak ' a taşınan K . D . , annesinin ö ; lü ; mü ; nü ; n ardından genelevi kendi ü ; stü ; ne almak istedi . Genelevi yaklaşık 5 ay işleten K . D . , bir sü ; re sonra parasız kalınca binanın giderlerini karşılayamaz duruma geldi .

Devlet dairelerine olan borç ; ları taksitlendirerek ayakta kalmaya ç ; alışan K . D . , şö ; yle konuştu : ' 15 senedir evi işletiyordum . Bir mü ; ddet evim 3 sene kapandı . Annem rahmetli olduğundan dolayı tabelayı kendi ü ; zerime ç ; evirirken hiç ; bir gerekç ; e gö ; stermeden genelev kapatıldı . Sonra burayı yeniden işletmek iç ; in ç ; abaladım . Ben burayı emekli maaşlarımla borç ; larla yeniden aç ; tırdım . Aç ; tırırken de bu kişiden 7 bin TL ' ye yakın borç ; aldım . Sonra bana aç ; ık senet imzalattılar . Borcumu 20 bin TL yapmışlar . Sonra da icraya vermişler . '

Evi icralık olan K . D . , kendisini icraya veren ve tefeci olduğunu iddia ettiği H . T . ' nin de ihaleye katıldığını belirtti .
Zonguldak Adliyesi 3 . İcra Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nde ikincisi gerç ; ekleştirilen ihalede 17 bin TL teminat bedeli yatırılmak ü ; zere 38 bin TL ' den aç ; ık artırma gerç ; ekleştirildi . İki taliplinin katıldığı ihalede Ç ; . K . ve H . T . teklif verdi . H . T . ihalede 43 bin lira fiyat teklif etti . Genelev sahibi olduğu ö ; ğrenilen Ç ; . K . ise avukatı aracılığıyla 44 bin 100 lira fiyat teklifi vererek K . D . ' nin hissesini satın aldı .
Binanın iki ortağı olduğu iç ; in sadece icralık olan K . D . ' nin hisseleri satıldı . K . D . ise gazetecilere yaptığı aç ; ıklamada , bundan sonra emekli hayatını yaşayacağını sö ; zlerine ekledi .