Erciş'te Tıp Bayramı Kutlaması

14 Mart Tıp Bayramı Van'ın Erciş ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Erciş'te Tıp Bayramı Kutlaması
  Erciş Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından Erciş Şeker Fabrikası ' nda düzenlenen geceye Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım , Erciş Belediye Başkan vekili İbrahim İzgi , Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü , Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Op . Dr . Laçin Habibi , YYÜ Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof . Dr . Çetin Kotan , Erciş Devlet Hastanesi Müdürü Kazım Bilici , ilçede görev yapan doktorlar ile seçkin davetli topluğu katıldı .
Gecede açılış konuşmasını yapan Erciş evlet Hastanesi Başhekimi Op . Dr . Laçin Habibi , Tıp Bayramı ' nın tarihçesinden söz etti . 14 Mart tarihinde siyasiler , idareciler , meslek odaları ve bir takım demokratik kitle örgütleri ' Tıp Bayramı ' çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini , etkinliklerin çoğunun ise yemek tertiplemek , plaket sunmak , yılın hekimi , yılın sağlıkçısını seçmekle geçtiğini , bazı kuruluşlarca da hekimlik ve sorunlarının bir hafta içerisinde tartışılıp , kamuoyunun önüne getirildiğini belirtti . Yıllardır alışıla gelen bu etkinliklerin hekimlerin ve tabip dışı personelin hiç bir sorununun çözümüne katkıda bulunmadığı da anlatan Habibi , " Bu yılki kutlamaları biz hastane çalışanları olarak mütevazı bir şekilde ve kendi katkılarımızla düzenlemiş bulunmaktayız . İnşallah önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir şekilde kutlamayı ümit ediyoruz . ' Beni Türk hekimlerine emanet ediniz ' sözüyle , Büyük Önder ' in güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık emekçileri , en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdiğiniz titiz ve insanüstü gayretleriniz her türlü övgünün üzerindedir . Bu duygu ve düşüncelerle tüm hekimlerimizin , sağlık çalışanlarının ve sağlık hizmeti alan herkesin Tıp Bayramını kutluyor , bu son derecede zor ve kutsal mesleğe emek veren tüm hekimlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum " dedi .
Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu da yaptığı konuşmada , insanı yaşatmayı ve insanlara daha nitelikli bir yaşam amaç edinen bu kutsal ve saygın mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı ' nın kutladığını belirtti . Kurtoğlu " Sosyal devlet anlayışının en önemli temel unsurlardan birisi de sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirmesidir . Sağlıklı hayat , insanların vazgeçemediği temel bir haktır . Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin işleyişi , nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır . Hiç kuşku yok ki , doktorlarımız sağlık çalışanlarının fedakarlıkları meslek aşkları sayesinde insan yaşam kalitesini yükseltmede ve yaşam kalitesinin duraksamaya , uğradığı yerde hastaları sağlıklarına kavuşturmak adına önemli ve zor bir görev üstlenmişlerdir . Bu zor ve önemli görevi yerine getirirken , sağlık hizmetleri geliştirilmesi , iyileştirilmesi daha etkin , daha kaliteli sağlık hizmetlerinden tüm vatandaşlarımızın eşit , hızlı ve etkin olarak faydalanılması öncelikli görevimiz olmalıdır . Bu duygu ve düşüncelerle doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı ' nı kutluyorum " şeklinde konuştu .
Konuşmaların ardından doktorluk mesleğinde 10 yılını dolduran doktorlara takdir belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi . Sağlık çalışanları tertip edilen yemek arasında ise Bedensel Engelliler Derneği Erciş Şube Başkanı Hadi Kaya ile Sanat Cafe gurubunun söylediği türkü ve şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendiler .