Emektar Hekimlere Ödül

Aydın'daki 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında mesleğinde 30 yılı geride bırakan ve görevi başında vefat eden hekimler onurlandırıldı.

Emektar Hekimlere Ödül
  Aydın Kültür Merkezi ' nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Avni Coş , Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu , ADÜ Rektörü Prof . Dr . Şükrü Boylu , AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem , Vali Yardımcısı Celal Ulusoy , İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur , İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurut , İl Sağlık Müdürü Dr . Hüsnü Tırpancı , İl Genel Meclis Başkanı Akan Evre , İl Müftüsü Hıdır Bayrak , davetliler ve sağlık çalışanları katıldı .
Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Tırpancı ; sosyal statüsü ve bağlı bulunduğu sosyal güvencesi ne olursa olsun tüm halka aynı standatlarla sağlık hizmetleri verildiğine işaret ederek , " Hekimlik zor ve meşakkatli bir meslektir . Hekimlerimiz her türlü zor şartlar altında vatandaşlarımızın acısını dindirmek için mücadele vermektedir . Zaman zaman çok acı haberleri dahi hastaların yakınlarına iletmek zorunda kalan hekimlerimiz , özverili gayretleri sonucunda insanımıza hizmete devam etmektedir . Etkili , kaliteli , eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak temel önceliklerimiz olmakla beraber insan hayatını korumak ve sağlıklı yaşamayı temin etmek için koruyucu , tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetleri sunmak hedefimizdir . İnsanlarımızın sadece uzun yaşaması değil bununla birlikte yaşam kalitesini de yükseltmek önceliğimizdir " dedi .
Sağlığın yaşam için temel şart ve Anayasal bir hak olduğunu işaret eden Vali Coş da , bir taraftan tıp gelişmeler yaşanırken diğer taratan da vatandaşların kolay , erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti beklediğine işaret etti . Vatandaşa bu hizmetlerin verilebilmesinde başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının büyük bir özveri ile çalıştığına değinen Coş , " İnsan sağlığının korunması , mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir . Bu nedenle hekimlik mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş , kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür . Ulu Önder Atatürk ' ün de ifade ettiği gibi sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancım sonsuz . Bu zor mesleği icra eden hekimlerimiz mesai meftunu gözetmeksizin gece gündüz halkımızın yanında olma çabası içerisindedir . Ayrıca bu zor meslekte 30 yıl gibi önemli bir süre hizmet verebilmek ayrıca takdire şayandır . Ben bu başarıyı gösteren hekimlerimize daha nice uzun ömürler ve sağlık temenni ediyorum " diye konuştu .
Yapılan konuşmaların ardından başta ADÜ Rektörü Prof . Dr . Şükrü Boylu olmak üzere mesleğinde 30 yılı geride bırakan hekimlere ve görevi başında vefat eden hekimlerin yakınlarına Vali Coş tarafından onur plaketleri takdim edildi .