Eğitim-bir-sen 3. İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi

Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, çözüm üreten sendikacılık anlayışına sahip olduklarını belirterek, mayıs ayında gerçekleştirecekleri '500 altın çocuğa, 500 altın' projesinin hazırlıklarına başladıklarını söyledi

Eğitim-bir-sen 3. İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi
Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, çözüm üreten sendikacılık anlayışına sahip olduklarını belirterek, mayıs ayında gerçekleştirecekleri '500 altın çocuğa, 500 altın' projesinin hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, bu yılın 3. İl Divan Toplantısını şube yönetimi, denetim, disiplin kurulları ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla 'genel yetki' gündemiyle Yeşil Konak'ta yaptı. Tam kadro katılımın gerçekleştirildiği toplantı şubat ayında yapılan İl Divan toplantısında alınan kararların gözden geçirilmesi ve gündemde olan maddelerin okunmasıyla başladı. 2009 mutabakat metinlerine göre ilçeler bazında yapılan üye sayıları ve oranları hakkında sunum yapan Şube Başkanı Numan Şeker, geçen yıla göre daha fazla bir artış sağlanması gerektiğini söyledi. Eksikliklerin gözden geçirilerek çalışmalara hız kazandırılması gerektiğini belirten Şeker, "70 bin sözleşmeli öğretmenden, 70 bin dilekçe kampanyasında başarılı sonuçlar elde ettik. Girişimlerimiz sonuç verecektir. İlçe temsilcilikleri okul gezileriyle ilgili planlamalarını bir an önce yapmalı. Mart ve nisan aylarında yüksek bir performans göstermeleri gerekiyor. Faaliyetlerle ilgili olarak şube ve genel Merkezin internet sayfaları takip edilmelidir" dedi.
Geçtiğimiz hafta yapılan genel şurayla ilgili bilgi veren Şeker, çözüm üreten ve değerler eksenli sendikacılık yapan bir duruşa sahip olduklarını ifade etti. 25 Mayıs tarihinde yapılacak olan '500 altın çocuğa, 500 altın' programı için hazırlıklara başladıklarını dile getiren Şeker, ülkede bu içerikli bir faaliyetin sadece Bursa'da kendileri tarafından yapıldığını söyledi.
Toplantının ikinci bölümü, şube yönetim kurulu üyelerinin, disiplin, denetleme kurulu başkanları ve ilçe temsilcilerinin değerlendirme yapmalarıyla devam etti. İlçe temsilcileri, 2009 Mayıs ayı ile Mart 2010 tarihleri arasındaki üye sayısı artışları hakkında bilgi verdi.