Dadaşlar Kurtuluş Gecesinde Buluştu

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü, Erzurum'a en uzak yerlerden birisi olan Aydın'ın Nazilli ilçesinde büyük bir şölenle kutlandı.

Dadaşlar Kurtuluş Gecesinde Buluştu
Yaklaşık 750 Erzurumlunun buluştuğu geceye protokol üyesi Erzurumlular ile Nazilli protokolü de büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 4 saat süren gece kutlamalarında Erzurumlu bar ekibi ile Aydınlı Efeler birlikte oynayarak anlamlı gösterileri ile izleyenleri ağlattılar. Gecede konuşan Nazilli Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaplan "Erzurumlu ve Nazillili hemşerilerimizle birlikte aynı çatı altında kardeşçe yaşadığımızdan dolayı mutluluğumuz çok büyüktür. Ayrıca yüzlerce hemşerimizi katleden Ermeni Çetelerinin mağdurları olarak Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İşleri Komisyonunca alınan asılsız soykırımla ilgili kararı dernek adına şiddetle kınıyorum" dedi.
Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezinde düzenlenen ve Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümünü nedeniyle bir araya gelen Ege bölgesindeki birçok Erzurumlu protokol üyesi ile Nazilli protokol üyeleri, 5 saat süren kurtuluş kutlamalarında doyasıya eğlenirken program sırasında yer alan şiirler ve Nene Hatun Tiyatrosu sırasında gözyaşlarını tutamadılar. Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ile Erzurumlular Federasyonu Genel Başkanı Muzafer Okumuş'unda katıldığı kutlama gecesine Aydın Eski Milletvekili Mehmet Yüzügüler, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın yanı sıra Nazilli Belediye ESKİ Başkanı Esat Ergüler, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Garnizon Komutanı, Başsavcısı, kurum müdürleri ve amirleri, Milliyetçi hareket Partisi Aydın İl Başkanı, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile birlikte Nazilli ve çevre ilçelerinde protokolde görev yapan çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı. Ege bölgesindeki çeşitli ile ve ilçelerden gelen Erzurum Derneklerini temsilcilerin de katıldığı gecede ilk olarak yönetim kurulu tanıtıldı.
Tanıtımın ardından sahne alan Ege Zeybekleri Anma ve Yaşatma Derneği Üyesi Efelerin gösterisiyle başlayan gecede yine Erzurum Bar Ekibi gösterileri ile sürdü. Efelerle birlikte sahnede kol kola giren her iki ekibin önünde şiir okuyan küçük bir kız, izleyenleri duygulandırdı. İstiklal Marşının kabulü nedeniyle de marşın 10 kıtası okunmasının ardından Mahalli sanatçılar İzmir'den İbrahim Yıldırım, Nazilli'den Melek Göçen ve Sezai Yanıkses çeşitli türkülerle konukları yerlerinde oturtmadılar. Gecenin sonlarına doğru sahne alan Yılmaz Didin ve dört kişilik ailesinden oluşan tiyatro gurubu Nene Hatun'u canlandırarak izleyenleri ağlattılar.
Gecede yapılan derneğe yardım amaçlı açık artırma ve hediye çekilişi eğlenceye dönüştü. Gecenin sunucusunun esprileri ile renklenen açık artırmada Erzurum ve Aydın'ı simgeleyen mermerden yapılma bir tablo Erzurumlu bir bayana verildi. Yapılan hediye çekilişlerinde ise LCD televizyondan mutfak tüpüne kadar bağışlarla çekilişe dahil edilen 50'den fazla hediye, çekiliş sonunda şanslı davetlilere verildi. Gecede en fazla hediyeyi kazanan Başkan Haluk Alıcık ve LCD Televizyonu kazanan emekli bir memur, kazandıkları hediyeleri derneğe bağışladılar.