CHP kongresinde yumruklar konuştu

CHP Konya İl kongresinde tekme ve yumruklar havada uçuştu. Yüzünden yaralanan eski il başkanı Musa Akgül, yaptığı açıklamada 'Kanım CHP'ye helal olsun, beni MHP'liler dövdü' dedi.

CHP kongresinde yumruklar konuştu
Dün gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Kongresi’nde iki grup arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada CHP il eski başkanlarından Musa Akgül aldığı yumruk darbeleri ile yaralandı. Musa Akgül kendisini MHP’lilerin dövdüğünü iddia etti.

İMZA TARTIŞMASI

Konya Rixos otel de gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İl Kongresinin divan Başkanlığını Tekirdağ Milletvekili Faik Öztırnak yaptı. Saat 10.30 da başlayacağı duyurulan kongre yaşanan gerginlikler nedeni ile 40 dakika geç başladı. Kongreyi ateşleyen tartışma ise kongrede, delegelerden bazılarının, delegelerin isimlerinin bulunduğu kâğıtlara başkasının adına da imza attığı gerekçesiyle çıktı.

GAZETECİ ARADA KALDI

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl eski Başkanlarından Musa Akgül aldığı yumruk darbeleri ile yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Akgül, salondan çıkarılırken olaylar araya giren partililer tarafından yatıştırıldı. Öte yandan kongreyi takip eden basın mensuplarından biri arbedeyi görüntülemek isterken iki grup arasında kalarak yaralandı.

'MHP'LİLER DÖVDÜ'

Olayların yatışmasından sonra bir basın mensuplarına bir açıklama yapan eski il başkanı Musa Akgül, “Beni burada döven CHP’liler değil MHP’lilerdir. Benim kanım CHP’ye helal olsun ama bana burada kıyanlar CHP’yi payanda olarak kullanan MHP’lilerdir.” dedi.

Olayların yatışmasının ardından kürsüye gelen Divan Başkanı Öztırnak, iktidarın insana odaklanmadığını sadece faize ve ekonomiye odaklandığını savundu. Ayrıca binlerce kişinin kredi borcunu ödeyemediğini anlatan Öztırak, "İktidar bir yargı reformu tutturdu gidiyor. Yargı da ayar yapmaya çalışıyorlar. Hesabı ödemek istemediklerinden dolayı yargı reformu yapmak istiyorlar" dedi.

SEÇİM SONUÇLARI

CHP Konya İl Başkanlığına Orçun Güney Çalık yeniden seçildi.

Konya Rixos Otel'de gerçekleştirilen CHP Konya Olağan İl Kongresinde, Musa Akgül ve Orçun Güney Çalık'ın listeleri yarıştı. 311 delegenin oy kullandığı seçimde 206 oy alan Orçun Güney Çalık, yeniden CHP Konya İl Başkanı seçildi. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede, CHP eski İl Başkanı Musa Akgül 103 oy aldı.