Berlin'de 7200 gazeteci

ITB Berlin Fuarı'nın kapanış raporuna göre 187 ülkeden 180 bin ziyaretçi, 17 bakan, 7200 gazeteci katıldı.

Berlin'de 7200 gazeteci
  Bu başarıda ortak ü ; lke Tü ; rkiye ' nin payının bü ; yü ; k olduğunu belirtilerek ITB Berlin Fuarı Yö ; netim Kurulu Başkanı Dr . Christian Gö ; ke , ' ITB Berlin 2010 zorluklar iç ; inde bulunan dü ; nyadaki ekonomik duruma rağmen rekor kırmıştır . 11 . 000 ' den fazla katılımcı toplam altı milyar euro değerinde anlaşmalar yaptı&rdquo ; ifade etti .
Dr . Gö ; ke , hem yurtiç ; i hem de yurtdışından katılım ile ITB Berlin Fuarı ' nın bir kez daha piyasadaki tü ; m ö ; nde gelen oyuncular toplamaya başardığını ve sektö ; rü ; n gü ; ç ; lü ; , gü ; venilir markası olduğunu belirterek &ldquo ; Pazarda karar vericilerin fuara katılımı yü ; zde 50 civarında oldu&rdquo ; sö ; ylendi .
187 ü ; lkeden ( 2009 ' da 11 . 098 ) 11 . 127 katılımcı firmanın ü ; rü ; n ve hizmetlerini sergilediğini anlatan Dr . Gö ; ke , 180 ü ; lkeden 110 . 953 profesyonel ziyaretç ; i ile geç ; en yılkı rakamlar yakalandığını sö ; yledi .
Dr . Gö ; ke şö ; yle devam etti :
&rdquo ; Profesyonel ziyaretç ; ilerin geç ; en yıl olduğu gibi yü ; zde 45 ' i yurt dışından geldi . Bu yıl Asya ' dan gelenlerin sayısı oldukç ; a yü ; ksek oldu . ITB Berlin Kongre merkezinde dü ; zenlenen konferanslarla bir kez daha seyahat endü ; strisinin ö ; nde gelen tartışma forumu olarak oynadığı rolü ; vurguladı . 12 . 500 izleyici ile kongreler ilgi gö ; rdü ; .
ITB Berlin Fuarı uluslararası bir medya olayı haline geldi . Toplam 89 ü ; lkeden yaklaşık 7 . 200 akredite gazeteci fuarı izledi .
Siyasetç ; iler ve diplomasi , 95 ü ; lkenin ulusal delegasyonu , 4 kraliyet temsilcisi katıldı . Ayrıca
Ayrıca Cumhurbaşkanı Cumhuriyeti Maldivler Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başbakanı ,
Moğolistan Başbakan Yardımcısı , Seyşeller Başkabakan Yardımcısı ve 111 bü ; yü ; kelç ; i , ü ; ç ; genel konsolos , 17 yabancı ü ; lke devlet başkanları ve başbakan bakanlar , 76 bakan ve bakan yardımcıları ile yabancı devlet bakanı ITB Berlin Fuarı ' nı ziyaret etti .
Almanya ' dan politikacılar da seyahat endü ; strisi hakkında bilgilenmek ü ; zere fuara katıldılar .
Almanya Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Rainer Brü ; derle ve Federal Ulaştırma , İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Peter Ramsauer konuşmalar yaptılar .
Devlet Bakanı Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanı ile Savunma Bakanlığı , Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit , Alman Federal Devletlerinden 17 bakan ve senatö ; rler fuara katıldı .


ITB FUARI ' NDA ORTAK Ü ; LKE OLMAK BİZİM İÇ ; İN BAŞARIDIR

Berlin Tü ; rkiye Cumhuriyeti Kü ; ltü ; r Ataşesi Hü ; seyin Coşan : ' Almanya bizim en ö ; nemli pazardır . Her yıl 4 . 4 milyonu aşkın Alman turist Tü ; rkiye ' ye seyahat ediyor . ITB Berlin Fuarı ' na bu yıl ortak ü ; lke olarak katılmaktan gurur duyduk . Tü ; rkiye fuarda yeni bir ortak ü ; lke konsepti yarattı . Fuarda sayısız faaliyetlerde bulunduk , kü ; ltü ; rel etkinlikler sunduk . Ö ; zellikle ç ; eşitli dinlerin temsilcilerinden oluşan koronun sö ; ylediği insanlık şarkıları ile Tü ; rkiye ' nin rengini sunmaya ç ; alıştık . Kü ; ltü ; r ve Turizm bakanı Ertuğrul Gü ; nay sahneye kü ; rt kö ; kenli bir şarkıcıyı davet ederek birlikte şarkı sö ; yledi . Tü ; rkiye ' nin ç ; eşitliliğini ortaya koymak istedik . Tü ; rkiye bu rolü ; ile ziyaretç ; iler arasında bü ; yü ; k ilgi topladı . Tü ; m katılımcılar memnundu . Onlarinda bir şeyler elde ettiğini dü ; şü ; nü ; yoruz . &rdquo ;

UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai
Dü ; nya derin bir değişim dö ; nemi yaşıyor . Turizm ekonomilere bü ; yü ; k katkıda bulunacak bir gü ; ç ; tü ; r . ITB yapısıyla bu değişi sağladığını ispat etmiştir . UNWTO , ITB ile ortak ve birlikte hareket ederek turizm sektö ; rü ; ne gü ; ç ; kattığı iç ; in memnundur&rdquo ;

BTW ve DRV : YENİ BİR ON YIL İÇ ; İN UMUT VEREN BAŞLANGIÇ ;
Alman seyehat Acenteleri Birliği ( DRV ) Başkanı , Alman Turizm Sanayi Federasyonu ( BTW ) Başkanı Klaus Laepple , &ldquo ; Dü ; nyanın en bü ; yü ; k seyahat fuarı ITB , bir kez daha gö ; rü ; ş alışverişinin ve birlikte olmanın ö ; nemini insanlara gö ; sterdi . Ziyaretç ; i sayısındaki artışı gö ; zleyerek ekonomik sıkıntıları atlatmak iç ; in bu kitleyi elde tutmak gerekir . Fuarda beş gü ; n boyunca anlaşmalar yapıldı , gö ; rü ; şlerde bulunuldu . Tahminlere gö ; re 6 milyar euroluk bir turizm hareketlenmesi sağlandı . Biz seyahat sektö ; rü ; nü ; n yeniden sü ; rdü ; rü ; lebilir bir bü ; yü ; me yaşayacağını ö ; ngö ; rü ; yoruz . Gelecek ITB Fuarı ' nda ortak ü ; lke Polonya olacaktır . Fuar 9 Ç ; arşamba- 13 Mart Pazar gü ; nleri arası 2011 ' de dü ; zenlenecektir .