Avrupa'dan Silverlıne'a Dört Ödül

Tasarımları ile dünya çapında tercih edilen Türk ankastre mutfak markası Silverline, Avrupa'nın en prestijli tasarım yarışmalarından Plus X'te dört dalda birden ödüle layık görüldü.

Avrupa'dan Silverlıne'a Dört Ödül
Silverline, Flat 3311 modeliyle Avrupa'nın en prestijli teknoloji ve tasarım yarışmalarından Plus X'te 4 farklı dalda birden ödül aldı. Silverline'ın Flat 3311 model davlumbazı ile aday olduğu yarışmaya Avrupa'dan 38 profosyenel marka katıldı. Yarışma sonucunda 32 ülkeden toplam 144 kişilik bir jüri ekibinin seçimiyle Silverline, yüksek kalite, kullanım kolaylığı, dizayn ve çevreye duyarlılık dallarında ödülleri toplayan marka oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Silverline Genel Koordinatörü Mustafa Laçin, Avrupa'da ankastre kullanımının yüzde 50'lere yaklaştığını ancak, bu oranın Türkiye'de yüzde 8'lerde olduğunu vurguladı. Bu farka rağmen bir Türk markası olarak Avrupa'da 4 dalda ödüle layık görülmenin büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Laçin, "Türkiye'de de estetiğe olan ilgi gün geçtikçe artıyor, 2020 yılında ankastre ürün kullanım oranının yüzde 50'yi aşacağını öngörüyoruz" dedi.

Silverline'ın 46 ülkeye ihracat yaptığını da sözlerine ekleyen Laçin, en çok ankastre ürün talebini Rusya, Almanya ve Yunanistan'dan aldıklarını belirterek, "Kriz yılı olmasına rağmen 2009 yılında 750 bin parça üretim yaptık, yeni 20 ülkeye daha ihracata başladık, 6 milyon lira civarında yatırım gerçekleştirdik. Türkiye'de ankastre ürün gamındaki pazar payımız ise yüzde 10 civarında. Bu ödüllerle güçleniyor, kalıcı ve aranan bir marka olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.