Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Cizre'de Tarihi Hamidiye Kışlası'nı Gezdi

Mardin Artuklu Üniversitesi'nden 60 kişilik öğrenci grubu 'Şehir ve Medeniyet Gezisi' kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Hamidiye Kışlası, Mem u Zin Zindanı, Türbesi ve diğer tarihi mekanları gezdiler

Artuklu Üniversitesi Öğrencileri Cizre'de Tarihi Hamidiye Kışlası'nı Gezdi
  Mardin Artuklu Üniversitesi ' nden 60 kişilik öğrenci grubu " Şehir ve Medeniyet Gezisi " kapsamında Şırnak ' ın Cizre ilçesinde bulunan Hamidiye Kışlası , Mem u Zin Zindanı , Türbesi ve diğer tarihi mekanları gezdiler .
Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana 163 yıldır kışla olarak kullanılan son 35 yıldır da Cizre Hudut Tabur Komutanlığı ' na ev sahipliği yapan Hamidiye Kışlası ' nda taburun çıkması ile birlikte kışla vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı .
13 Şubat 2010 tarihinde boşaltılan tarihi mekana çevre illerden de ziyaretler başladı . Hamidiye Kışlası ' nın ( Bırca Belek ) ilk ziyaretçileri " Şehir ve Medeniyet Gezisi " kapsamında ilçeye gelen Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri oldu .
Öğrenciler Cizre Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı ' nın rehberliğinde Hamidiye Kuşlası , Tarihi Mem u Zin Zindanı , Mirler Divanı , Mem U Zin Türbesi , Ulu Cami , Abdaliye Medresesi , Kırmızı Medrese ve Nuh Nebi Camii ' ni gezdiler . Öğrenciler ilk defa gördükleri tarihi mekanlara hayran kaldıklarını belirttiler .
Özel İdare Müdürü Özervarlı gezi ile ilgili olarak , " Tarihi mekanlarımızın onarılması şehrimizin yaşanılabilir ve gezilebilir konuma getirildiği takdirde turistik ve kültürel geziler Mardin , Hasankeyf ve Midyat ' ta olduğu gibi Cizre ilçemize de yapılması planlanacaktır . Cizreli vatandaşlarımızın da bu tür gezilerde katkılarını ve duyarlılıklarını göstermeleri önemli görülmektedir . Buraya gelecek olan ziyaretçilerin istek ve önerilerinde Cizrelilerin yardımcı olmaları mekanlarını onlara açmaları , dönmeleri
halinde Cizre ' yle ilgili iyi ve güzel izlenimlerle bu ziyaretçilerin ilçemizden mutlu ve memnun bir şekilde uğurlanmaları sağlanması Cizre ve ilçe turizminin geleceği için önemli ve faydalı olacaktır . Son olarak ilçemize gelen bu öğrenci grubunun buraya yapılacak olan turistik gezilerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum " dedi .
Öğrenciler gezinin sonunda Dicle Nehri kenarındaki Belediye Parkı ' nda çay içtikten sonra ilçeden ayrıldılar .