Ak Parti'li Sağlam:

TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, 'Demokratik açılım projesi, milletimizin mutluluğuna, siyasi ve ekonomik istikrara yönelik bir projedir' dedi.

Ak Parti'li Sağlam:
  AK Parti Elbistan İlç ; e Teşkilatı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi Sword Otel ' de başladı . Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ' nın okunmasıyla başlayan programda partililerine demokratik aç ; ılımı anlatan Prof . Dr . Sağlam , amaç ; larının dö ; kü ; len kanı durdurmak ve ekonomik kayıpların ö ; nü ; ne geç ; mek olduğunu sö ; yledi . Sağlam , ' Bilindiği ü ; zere partimizin en ö ; nemli konularından biri demokratik aç ; ılım projesidir . Aslında bu projenin 2 temel amacı var . Bunlardan birisi artık genç ; lerimiz ö ; lmemelidir , analar ağlamamalıdır . Yani terö ; rizm ö ; nlenmelidir . Hiç ; bir sebep ve bahane ile bir tek gencimizin bir damla kanı hiç ; bir şeyle değiştirilemez . Dolayısıyla , dikkat ederseniz son birkaç ; aydır şehit cenazeleri gelmez oldu . Biz diliyoruz ki ebediyen gelmesin . Genç ; lerimiz yaşasın , memleketimize huzur gelsin . Onun iç ; in demokratik aç ; ılımın birinci amacı terö ; rü ; durdurmak , tamamen ortadan kaldırmaktır . İkincisi ise her şeyin , ekonominin de sosyal gelişmenin de insani gelişmenin de temelini temsil eden daha kaliteli bir demokratik yapı , siyasi ve ekonomik istikrar ile daha gelişmiş bir demokrasidir . Biz , bü ; tü ; n vatandaşlarımızın etnik kö ; kenlerine bakılmaksızın değişik haklardan en yü ; ksek dü ; zeyde insan haklarından yararlanmasını istiyoruz . Eğitimi ile sağlığı ile sosyal haklarıyla . Dolayısıyla bu 2 amacı gerç ; ekleştirdiğimizde Tü ; rkiyemiz mutlaka anayasamızın 1 . ve 3 . maddelerinde belirtilen demokratik , sosyal , laik bir hukuk devleti niteliği ile devam edecektir ' diye konuştu .

Sağlam , Tü ; rkiye ' nin eğitim dilinin ise Tü ; rkç ; e kalacağını belirterek , bundan hiç ; kimsenin şü ; phesinin olmaması gerektiğini ifade etti . ' Bayrağımız değişmeyen ay yıldızlı bayraktır , resmi dilimiz Tü ; rkç ; e ' dir , eğitim dilimiz Tü ; rkç ; e ' dir ' diyen Sağlam sö ; zlerini şö ; yle tamamladı : ' Ana dilini ö ; ğrenmek iç ; in birtakım kü ; ltü ; rel faaliyetler yapmak isteyenler , yapar . Ama resmi dilimiz de eğitim dilimiz de ana dilimiz de Tü ; rkç ; e olarak kalacaktır . Milletin ve devletin bü ; tü ; nlü ; ğü ; , milli devlet sınırlarımız hiç ; bir şekilde tartışma konusu yapılamaz . Anayasada belirtilen başkentimiz Ankara olmaya devam edecektir . İstiklal marşımız da Mehmet Akif ' in yazmış olduğu İstiklal Marşı ' dır . Şimdi bunlardan sizin emin olduğunuzu biliyorum ama başkalarına da bu işlerde tezyinat yapanlara da anlatmanız iç ; in sö ; ylü ; yorum . İç ; iniz rahat etsin , biz biraz ö ; nce sö ; ylediğimiz konularda hiç ; bir değişikliği , hiç ; bir şekilde dü ; şü ; nmedik . Dolayısıyla ü ; lkede demokratik gelişme ve kardeşlik projesi anayasanın biraz ö ; ncede belirttiğim maddelerine dokunmaksızın terö ; rü ; bitirmek ve demokrasimizin kalitesini yü ; celtmektir . '
AK Parti Elbistan İlç ; e Teşkilatı tarafından organize edilen ve 10 hafta sü ; recek olan 2 . Siyaset Akademisi programı PDA Danışmanlık Genel Koordinatö ; rü ; Abdulkadir Ö ; zbek ' in Hafıza Teknikleri konusunu anlatmasıyla başladı . Programa , AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Cafer Tatlıbal ve Veysi Kaynak ile AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ; , Belediye Başkanı Durmuş Kü ; ç ; ü ; k , İlç ; e Başkanı Bü ; nyamin Kılıç ; , ELSİAD Başkanı Emin Polat ve ç ; ok sayıda davetli katıldı .