Add'den Soykırım İddialarına Tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi yönetim kurulu üyesi Remzi Çomakçı, Türkiye'nin 'Ermeni Soykırım' iddialarıyla yeniden karşı karşıya kaldığına işaret ederek, 'Sözde Soykırım iddiası emperyalist bir yalandır' dedi.

Add'den Soykırım İddialarına Tepki

Türkiye'nin bugünkü iddiaların benzeriyle bundan tam 95 yıl önce karşılaşmış olduğunu anımsatan Çomakçı, "Geride bıraktığımız 2009 yılı sonuna kadar sözde 'Ermeni Soykırım Yasa Tasarısını' kabul eden ülke sayısı 18 idi. 2010 yılın ikinci ayında ABD Temsilciler Meclisi ve Dış İlişkiler Komitesi'nin '1915 Olaylarını Soykırım Olarak Tanımlayan Kararı' kabul etmesiyle on dokuza, en son 11 Mart 2010 tarihinde İsveç Parlamentosunca da kabul edilmesiyle tasarıyı kabul eden ülke sayısı 20'ye ulaşmıştır. 2009 yılına kadar değişik ülkelerin parlamentolarında kabul edilen 'Sözde Soykırım Yasası' sadece 1915â€"1916 yıllarında uygulanan Tehcir uygulamasından etkilenen Ermeni vatandaşlarımızı ilgilendiren bir yasa olarak ele alınmıştır. Fakat ABD Temsilciler Meclisinde Dış İlişkiler Komisyonu ve İsveç Parlamentosunda birer oy farkla kabul edilen 'Sözde Soykırım Yasası' kararlarında yalnızca Ermenilerden değil, Ermenilerin yanı sıra Anadolu'da yaşayan Asurîlerin, Keldanilerin, Pontus Rumlarının ve diğer Hıristiyan azınlıkların soykırıma uğratıldığı iddia ediliyor. Soykırımın 1923 yılına kadar devam ettiği iddia ediliyor" diye konuştu.
"Sözde Soykırım iddiası emperyalist bir yalandır" diyen Çomakçı, "2009 yılı sonuna kadar, Osmanlı'nın soykırım uyguladığını iddia eden emperyalist merkezler Türkiye'ye karşı açtıkları emperyalist saldırı cephesini genişletmek için, son iki kararda Anadolu'da yaşayan diğer azınlıkları da işin içine katarak, soykırım uygulaması 1923'e kadar devam etmiştir diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni de soykırım uygulayan ülke kategorisine dahil etmişlerdir. Türkiye ile ilgili olarak alınan önceki kararlar vahim kararlardı. Son iki karar vahim olmanın da ötesinde yıkımdır" ifadelerini kullandı.