15 Mart Dünya Tüketici Haftası

Gaziantep Tüketici Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Değirmenci yaptığı açıklamada, tüketicinin bilinçlendirilmesi için mutlaka yeni uygulamalara gidilmesi gerektiğini söyledi.

Royal Otel'de yapılan basın toplantısında Dernek Başkanı İsmet Değirmenci Tüketici Hakları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Değirmenci tüketicilerin mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Tüketici haklarının yaşama geçirilebilmesi için tüketicilerin bilinçlenmesi büyük önem kazanmaktadır. Ayrıca tüketici haklarının en iyi şekilde uygulanması, bir yandan ekonomik demokrasimizi güçlendireceği gibi, aynı zamanda milli ekonomimizin dünya pazarında söz sahibi yapacaktır" dedi.
Türkiye'de tüketici bilincinin artırılması amacıyla yeni uygulamaların başlatılması gerektiğini de hatırlatan Değirmenci, "Örnek vermek gerekirse ürünü 30 gün içinde arızalanan bir tüketici diğer seçimlilik haklarından haberi olmadığı için sadece ürünü tamir edilerek geçiştirilmektedir. Halbuki tüketicinin malı iade edebileceği gibi yenisiyle değiştirme hakkı da bulunmaktadır" diye konuştu.