Tarım Ve Köyişleri Bakanı Eker'in Aydın Programı Devam Ediyor

Çeşitli toplantılara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Aydın Ticaret Borsası Gıda Laboratuarını gezdi

Tarım Ve Köyişleri Bakanı Eker'in Aydın Programı Devam Ediyor
Çeşitli toplantılara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Aydın Ticaret Borsası Gıda Laboratuarını gezdi. Laboratuar hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Eker Tarım ve Köyişleri Bakanlığı isminden 'Köyişleri' ibaresinin çıkarılmasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya 'Bakanlık ismi 'Tarım ve Gıda Bakanlığı' olacak. Köyişleri 2004 yılında bakanlıktan alınıp İl Valiliklerine verildi' şeklinde cevapladı.
Aydın gezisini tarım sektörünün sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü sektör temsilcileriyle toplantı düzenleyerek Başlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, daha sonra Aydın Ticaret Borsası Gıda Laboratuarını gezdi. İhraç edilen incirlerin büyük bir bölümünün gıda kontrolünden geçirildiği laboratuar hakkında Laboratuar Sorumlusu Müdürü Ülkü Ülgen'den bilgi alan Bakan Eker, burada gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.
TARLA FARESİYLE MÜCADELE BAŞLATILDI
Aydın'da üreticilerin en büyük derdi haline gelen tarla fareleri konusunda bir mücadele başlatılıp, başlatılmadığıyla ilgili kendisine sorulan soruyu cevaplayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Farelerle ilgili çalışmalar, il Tarım Müdürlüğü tarafından yapılıyor. 90 bin dekar alanda mücadele başlatıldı. İlaç hazırlıkları yapılıyor" dedi.
"TARIM VE GIDA BAKANLIĞI OLACAK"
Tarım Köyişleri Bakanlığı isminden 'Köyişleri' ibaresinin çıkarılmasıyla ilgili bir çalışma var mı? sorusuna Bakan Eker, "Tarım ve Gıda Bakanlığı kuruluyor. Köyişlerini biz valiliklere devrettik. 2004 yılında Köyhizmetleri Genel Müdürlüğü lav edildi. Ve bunun faaliyetlerini Valiliklerde kurulan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliklerine bünyesinde köy hizmetleri yürütüyor. Dolayısıyla merkezde ayrıca bir köyişleri biriminin olmasına gerek yok. Niye çünkü; illerde yapılıyor. Çalışma çok başarılı yürütülüyor. KÖYDES projelerini bütün illerde uyguladılar. Çok da başarılı çalıştılar. Hükümetimizin önemli projelerinden birisidir. Biz de Bakanlık Teşkilat Kanunu kapsamında Tarım ve Gıda Bakanlığı olarak yeniden organize ediyoruz" şeklinde cevap verdi.
Gezi sırasında Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın'a yaş sebze ve meyce gümrük kapsı açılmasında bakanlığın sağladığı katkılar nedeniyle Bakan Eker'e plaket ve Aydın İncir'i hediye etti. Aydın adına plaketi Bakan'a Vali Hüseyin Avni Coş takdim ederken, inciri Adnan Bosnalı verdi. Bakan Eker, gezi sırasında kendisine hediye edilen incirlerin bir bölümünü kendisine takip eden gazetecilere dağıttı.
Aydın'da yağmurlu bir havada ziyaretlerini sürdüren Bakan Mehdi Eker, korumasından aldığı şemsiyesini kendi taşıması dikkat çekti.