Melikoğlu, Demiryolunu Önemsiyor

Giresun'un Görele ilçe Belediye Başkanı Mimar Ertuğrul Melikoğlu, etüd proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi yapılan Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan demiryolu projesinin bölgenin geleceği olduğunu söyledi

Melikoğlu, Demiryolunu Önemsiyor
Giresun'un Görele ilçe Belediye Başkanı Mimar Ertuğrul Melikoğlu, etüd proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi yapılan Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan demiryolu projesinin bölgenin geleceği olduğunu söyledi.
Bölgenin coğrafi anlamda küçük olduğu için bölgesel kalkınmışlığı yakalayabilmenin bu tip projelere entegre olabilmekten geçtiğini kaydeden Görele Belediye Başkanı Melikoğlu, "Bilindiği üzere Rahmetli Turgut Özal zamanında planlanan ve tamamlanması iktidarımıza nasip olan Tirebolu Limanı, Erzincan Demiryolu'nun Karadeniz limanlarından biri olarak planlanmıştı. Teknik raporların ve fizibilitenin kamuoyuyla da paylaşılarak Platformun geniş bir yelpazeye ulaştırılması projenin hayata geçmesi anlamında önemlidir. Trabzon'un çevresi ile birlikte gelişmesi bölgesel anlamda önem arz etmektedir. Bölgemiz coğrafi anlamda küçük olduğu için bölgesel kalkınmışlığı yakalayabilmek bu tip projelere entegre olabilmekten geçer" dedi.
Erzincan-Kürtün-Tirebolu-Görele-Eynesil-Beşikdüzü-Vakfıkebir-Akçaabat ve Trabzon demiryolu projesi diyebileceğimiz projesinin yıl içerisinde bitirilmesinden sonra netlik kazanacağını da hatırlatan Başkan Melikoğlu, "Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu etüt proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi 2009'da tamamlanmıştı.İhale Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilmişti.İhale kapsamında; Trabzon-Tirebolu- Gümüşhane-Erzincan demiryolu hattı (320 Km) idarenin ön gördüğü standartlarda olacak şekilde güzergahın ÇED raporu, fizibilite etüdü, güzergah keşif ve metrajlarının hazırlanması işi bulunmaktadır. İşin süresi 480 gün olarak belirlenmiştir. Ulaştırma Bakanlığı işin yıl sonuna kadar bitmesini istiyor. Projenin tamamlanması ile birlikte Erzincan-Kürtün-Tirebolu-Görele-Eynesil-Beşikdüzü-Vakfıkebir-Akçaabat ve Trabzon demiryolu projesi diyebileceğimiz proje netlik kazanacak" diye konuştu.
(AB-ÖS-Y)
.